Van Kalesi, elektrik direklerinden temizlenecek

Van Kalesi, elektrik direklerinden temizlenecek -Rölöve ve Anıtlar Van Bölge Müdürü Karabayram: Elektrik direkleri, bir örümcek ağı gibi Van Kalesini kuşatmış durumda


VAN (A.A) - Van Kalesinin çevresinde bulunan elektrik direklerinin üzerindeki ölüm tehlikesi yazıları ve iskelet görüntülerinin yerli ve yabancı turistleri ürküttüğü yönünde şikayetler alan Rölöve ve Anıtlar Van Bölge Müdürlüğü, direklerin kaldırılması için çalışma başlattı.
     Rölöve ve Anıtlar Van Bölge Müdürü Cemil Karabayram, AA muhabirine yaptığı açıklamada, elektrik direklerinin, adeta bir örümcek ağı gibi Van Kalesini kuşattığını söyledi.
     Van Kalesi çevresinde eski yapıların restorasyon çalışmalarıyla ayağa kaldırıldığını anımsatan Karabayram, şunları kaydetti:
     Van kalesi ile ilgili bakanımız Ertuğrul Günayın himayelerinde çok ciddi çalışmalar yürütülüyor. Bu alan birinci derece arkeolojik saha. Bir tarafta kazı çalışmaları sürdürülürken, diğer taraftan Urartu müzesi yükseliyor. Kültürlerarası, medeniyetlerarası bir buluşma var Van Kalesinde. Göreve başladığım günden bu yana, Van Kalesi çevresinde ölüm tehlikesi yazılı uyarı levhalarını görmekten dolayı çok üzülüyorum. Bununla ilgili müdürlüğümüz olarak ciddi bir çalışma başlatıldı. Bu çalışma yetkili birimlerle önümüzdeki dönemde paylaşılacak ve bu elektrik direkleri kaldırılacak.
    
     -Direkler Van Kalesine yakışmıyor
    
     Elektrik direklerinin Van Kalesinin tarihine yakışmadığını söyleyen Karabayram, şöyle devam etti:
     Yerli yabancı turistler, Van Kalesinde bir manzara fotoğrafı çekmeye kalksa, ölüm tehlikesi yazılı uyarı levhaları görüyor. Kalenin en önemli yerlerinden olan kulelerden fotoğraf çekmeye kalksalar, hemen önlerine bir elektrik direği çıkıyor. Bu elektrik direkleri bir örümcek ağı gibi Van Kalesini kuşatmış durumda. Biz bu örümcek ağlarını temizlemekte kararlıyız. Van Valisine, Van tarihi adına teşekkürü bir borç biliyorum. Van Kalesi çevresindeki bütün tarihi yapılar ayağa kaldırılıyor. Bununla ilgili çok ciddi çalışma başlatıyoruz.
     Direklerin üzerinde yazılı olan ölüm tehlikesi yazılarının turistlerin dikkatini çektiğini ve onları ürküttüğünü söyleyen Karabayram, Burası bir kültür şehri. Turistler bana Müdürüm bu ne, her yerde ölüm tehlikesi yazıyor diye soruyorlar. 80li yıllarda dikilen direklerin kaldırılması gerektiğini düşünüyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Van Kalesi, elektrik direklerinden temizlenecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER