YAÜ Rektör Yardımcısından balçık tepkisi

YAÜ Rektör Yardımcısından balçık tepkisi


YALOVA (A.A) - Yalova Üniversitesi (YAÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Hayri Eren, Rektörlük binasının bulunduğu eski arboretum bahçesine Safran Deresi temizlik çalışmaları sonrasında balçık bırakılmasına tepki gösterdi.
     Yalova Belediyesi tarafından, şehir merkezinden geçen Safran Deresinde bir süre önce yapılan temizlik çalışmasının ardından dere zemininden alınan balçıklar, YAÜ Rektörlük binasının bulunduğu eski arboretum alanına boşaltıldı.
     Prof. Dr. Eren, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu durumun hoş olmadığını dile getirerek, Bu yapılan iş çok çirkin. Çünkü bu balçığın çoğu atık. Bunların içinde atık maddeler var. Bunlar kanserojen. Çevreye pis bir koku da veriyor dedi.
     Şehir merkezinde böyle bir görüntünün sadece kendileri için değil, Yalova için kötü olduğunu ifade eden Eren, Belediyenin vazifesi çevreyi temizlemektir. Bu tip atıklar insanın bulunduğu bölgenin en az 10 kilometre uzağında olması lazım. Çevreye ciddi zarar verir. Bunların depolanması lazım. Bu maddelerin bulunduğu yerdeki balıkları bile yiyen insanlar kanser olur. Bunlar zehirli atıklar diye konuştu.
     Prof. Dr. Eren, bu konuda yetkililerin daha hassas olması gerektiğini vurgulayarak, Bu sıkıntının bir an önce çözülmesini istiyoruz dedi.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber YAÜ Rektör Yardımcısından balçık tepkisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER