YUSARdan eğitim semineri

YUSARdan eğitim semineri


VAN (A.A) - Vanın Erciş ilçesinde Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Erciş Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından kurulan arama kurtarma ekibi, eğitim semineri düzenledi.
     Gönüllü 120 öğrencinin bir araya gelmesiyle kurulan Yüzüncü Yıl Arama Kurtarma Topluluğu (YUSAR), edindikleri uygulamalı ve teorik bilgilerle diğer öğrencileri afet öncesi ve sonrasına hazırlıyor.
     Seminere katılan Doğu Anadolu Kızılay Bölge Afet Yönetim Merkez Müdürü Baran Akar, yapısal olmayan, deprem esnasında ev ve iş yerlerinde devrilebilecek eşyaların nasıl monte edilmesi gerektiği konusuna dikkati çekti.
     Akar, çok sayıda kişinin yapısal olmayan tehlikelerden zarar gördüğünü bildirerek, "Evde kullandığımız eşyalar ve diğer muhtelif günlük yaşantımızın içerisinde bulunan nesneler, deprem esnasında tehlike oluşturuyor. Bundan dolayı eğitimimizi, bu tehlikelerin nasıl ortadan kaldırılacağını, nasıl monte edilmesi gerektiğini, tehlikeden insanların nasıl uzaklaştırılması gerektiğini anlatmaya çalışıyoruz" dedi.
     YUSAR Başkanı Zeynep Rağbetli de 120 kişilik bir arama kurtarma ekibi kurduklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:
     "Biz depremi Ercişte yaşadık. Birçok öğrenci arkadaşımız enkaz altında kaldı. Onları nasıl kurtaracağımızı, o an ne yapacağımızı bilemiyorduk. Enkaz altında kalan insanların haykırışlarını duyuyorduk. Ama maalesef onlara nasıl yardım edeceğimizi bilemiyorduk. Birçok arkadaşımız enkaz altında hayatını kaybetti. Bundan dolayı biz de gönüllü bir arama kurtarma ekibi kurduk. Afet öncesi eğitim aldık. Bundan sonra insanlara deprem anında ne yapmaları gerektiği konusunda bilgi vermeye çalışacağız.
     Topluluk Danışmanı Öğretim Görevlisi Altuğ Karabey ise deprem sonrasında duyarlılıklarının arttığını ve bilinçlenme adına böyle bir topluluk kurma yoluna gittiklerini söyledi.
    
     Muhabir: Emre Ilıkan / Ali Dağer
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber YUSARdan eğitim semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER