Yozgat 16. Uluslararası Sürmeli Kültür ve Sanat Şenlikleri başladı

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazartesi, Ağustos 3 2015
Yozgat Belediyesi tarafından bu yıl 16'ıncısı düzenlenen Uluslararası Sürmeli Kültür ve Sanat Şenlikleri, ilçe halk eğitim müdürlüklerinin sergi açılışı ile başladı.
Yozgat Belediyesi tarafından bu yıl 16'ıncısı düzenlenen Uluslararası Sürmeli Kültür ve Sanat Şenlikleri, ilçe halk eğitim müdürlüklerinin sergi açılışı ile başladı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Kazım Arslan, son günlerde gelen şehit haberlerinin herkesin yüreğini yaktığını söyledi. Terör saldırılarının amacının milletin huzurunu kaçırmak olduğunu vurgulayan Arslan, "Şehit haberleri herkes gibi bizi de derinden üzüyor. Ancak hayat devam ediyor. PKK'nın hedefi bu saldırılar ile hayatı olumsuz etkileyip durdurma noktasına getirmek. Şenliklerin iptal edilmesi ise bunu amacına ulaştırmış olur. Gelen tepkileri de dikkate alıyoruz ama şu an iptal edilmesi söz konusu değil. Ayrıca güvenlik ile ilgili yazışmalarımızı da yaptık. Gerekli önlemlerin alınacağını düşünüyoruz. Kısıtlı bir bütçe ile kaliteli bir şenlik düzenlemek için çalıştık. Bunu yaparken de ilimizin ekonomisine ve tanıtımına katkısını dikkate aldık. İlimizin tanıtımı açısından önemli." diye konuştu.

Şenliğin yapılmaması ve iptal olması için haberler yapıldığına dikkat çeken Arslan, şunları söyledi: "Şehit aileleri bile belirli bir süre sonra normal hayata dönmek için çaba gösteriyor. Biz bu şenliklerimizde çıkıp dansöz oynatmıyoruz. Adı üzerinde kültür ve sanat şenliği. Yurt dışından birçok telefon alıyoruz. Gurbetçilerimiz bile izinlerini bu şenliklerin yapıldığı tarihlere denk getirmek istiyor. Aşırıya kaçmadan, kültürümüzü, örf ve adetlerimizi en güzel şekilde yansıtabileceğimiz bir şenlik olacak."

Vali Abdulkadir Yazıcı da Türkiye'nin sahip olduğu güzelliklerden dolayı her dönem dış güçlerin saldırılarına maruz kaldığını ifade etti. Türkiye'nin fili olarak olduğu gibi, dışarıdan da görünüşü çok güçlü bir ülke olduğunu söyleyen Yazıcı, "Bu coğrafyada yaşadığımız sürece, Müslüman olduğumuz, Türklüğümüzü yaşadığımız, hissettiğimiz ve hissettirdiğimiz sürece Anadolu insanının huzuruna gölge düşürülmeye çalışacaklardır. Son günlerde yaşadığımız olaylar bu durumdan ibaret. A

Bu haberler de ilginizi çekebilir