11. Yargı Paketi'nde detaylar belli oldu: Kaç bin kişi, hangi şartlarda tahliye olacak?
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Kasım 27 2025
Paylaş
X Post
Merakla beklenen 11. Yargı Paketi'nin detayları açıklandı. AKP'nin Meclis Başkanlığı'na sunduğu paket kabul edilirse örgüt suçlarına cezalar artacak.
AKP, 11. Yargı Paketi'ni bugün Meclis Başkanlığı'na sundu. Ceza sürelerinde değişikliğe neden olacak 11. Yargu Paketi'nin detayları belli oldu.
Meclis'e sunulan yargı paketi ile yaşanacak değişiklikleri AKP Grup Başkanı Abdullah Güler açıkladı.
ÖRGÜT SUÇLARINA CEZALAR ARTACAK
Halktv'de yer alan habere göre 11. Yargı Paketi ile yargılamaların makul sürede tamamlanması, yargıya ilişkin güven ve memnuniyetin yükseltilmesini de sağlamaya gayret ettiklerini ifade eden Abdullah Güler, "Teklifte suç işlenmemesinin önlenmesi, caydarıcılığın sağlanmasının, dolandırıcılık ve trafik düzenini bozan eylemlerle daha etkin mücadele edilmesi, kişilerin trafikteki can ve mal güvenliğinin sağlanmasıyla toplumsal huzurun güçlendirilmesi ve infaz sisteminin de bazı değişikliklere dair teklifimizi hazırlamış bulunuyoruz." dedi.
Detayları merakla beklenen yargı paketinde son dönemde artış gösteren örgüt suçlarına yönelik cezaların artırılması teklifi dikkatleri çekti.
Paketle birlikte, 18 yaşından küçük çocukları suça karıştıran organize suç örgütlerine yönelik cezalar ağırlaştırılıyor. Silahlı çetelerin, 18 yaşın altındakileri suç aracı olarak kullanması durumunda örgüt yöneticilerine 30 yıla kadar hapis cezası verilebilecek.
11. YARGI PAKETİ'NİN DETAYLARI AÇIKLANDI
Toplu alanlarda havaya ateş açarak kamu güvenliğini tehlikeye atan kişilere yönelik cezalar da artırılıyor. Bu suçu işleyenlere 7 yıl 6 aya kadar hapis cezası uygulanması öngörülüyor.
Ayrıca, trafikte "yol kesme" eylemi tek başına bir suç olarak tanımlanıyor. Bir aracı durduran veya hareket etmesini engelleyen kişiye 3 yıla kadar hapis cezası verilebilecek. Taksirle yaralama suçunda ise basit halde ceza 2 yıla, birden fazla kişinin yaralanmasına neden ol
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Cem Küçük Dosyasında Kripto Transferler ve PR Bütçeleri: İsmail Çanak'tan Savcılıkta Dikkat Çeken Savunma2.5 Yıl Hapsi İsteniyordu! 3 Aydır Tutuklu Olan Ali Çağatay Serbest Bırakıldı3.Veyis Ateş Tanıklık Etti: Mehmet Akif Ersoy'un Yargılandığı Davada Ara Karar Açıklandı: Devam!4.Sosyal Medyadaki '80'ler Akımı'na KVKK Freni: Biyometrik Verileriniz Tehlikede Olabilir!5.Özgür Özel’den Ardahan’da Sert Ekonomi Eleştirisi: "Gıda Enflasyonunda Dünyada Son Sıralardayız!"
6.31 Mart'ta Aday Çıkarmamıştı: AK Parti Foça Belediyesi'ni Transferle Bünyesine Kattı7.Şamil Tayyar’dan Beştepe Zirvesi Yorumu: "Erdoğan-Yavaş Görüşmesi Bir Başlangıç Olabilir"8.Meriç Demir’den Boşanma Sonrası Dikkat Çeken Açıklama: "Tayfun’un Masumiyetine Kefilim"9.230 Bin Liralık Telefona 120 Bin Lira Vergi! YENİ Parti’den Tepki: "Bir Tarafı Sizin, Bir Tarafı Devletin"10.Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

PROF. DR. ŞERİF ALİ TEKALAN

HÜSEYİN ODABAŞI

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

CUMA KARAMAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Cem Küçük Dosyasında Kripto Transferler ve PR Bütç...

5 Yıl Hapsi İsteniyordu! 3 Aydır Tutuklu Olan Ali ...

Veyis Ateş Tanıklık Etti: Mehmet Akif Ersoy'un Yar...

Sosyal Medyadaki '80'ler Akımı'na KVKK Freni: Biyo...

Özgür Özel’den Ardahan’da Sert Ekonomi Eleştirisi:...







