48 ilde operasyon: 1008 gözaltı kararı

48 ilde yeni nesil suç örgütlerine yönelik bu sabah düzenlenen operasyonlarda 1008 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.
İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Düzenlenen operasyonlarda yakalanan şüphelilerin; iletişim platformlarında oluşturulan gruplar vasıtasıyla tetikçi temin etme ya da tetikçilik işi yapmaya yönelik paylaşımlar yaptıkları, sosyal medya hesapları üzerinden suç ve suçluyu övücü, tehdit, hakaret, örgüt propagandası içerikli paylaşımlar yaptıkları, sosyal medya paylaşımları ile örgütsel faaliyetlerini duyurmayı amaçladıkları, suç örgütleri arası husumet ve rekabeti sosyal medya mecralarına taşımaya çalıştıkları, suç faaliyetlerinin normal olduğu algısını oluşturmak istedikleri ve sosyal medyayı araç olarak kullanarak örgüte yeni eleman kazandırmaya çalıştıkları tespit edildi" ifadeleri kullanıldı.
Açıklamada, "Sosyal medya üzerinden suça özendirenlere, suç örgütlerinin propagandasını yapanlara ve gençlerimizi hedef alan suç yapılanmalarına karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz" denildi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar

PROF. DR. ŞERİF ALİ TEKALAN

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL


Muhafazakâr Mahallede Akit Paniği: Safa Vakfı Bayr...

Ekonomi Yönetimin Korku Dağları Sardı! MSCI Kararı...

Fon Vurgununu Yazan Gazeteci Bahadır Özgür Serbest...

AKP'de Bakü Çatlağı Derinleşiyor: Oktay Saral Eleş...

Fon Vurgununda Siyasi Söylem Ve Piyasa Gerçeği: Er...







