ABD'de mültecilere karşı ilginç öneri: 'Sınır güvenliğini timsahlara emanet edelim'
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Şubat 2 2024
Paylaş
X Post
ABD'nin sınır güvenliği için güney sınırına "timsah hendekleri" konuşlandırma önerisi yapıldı.
ABD'li politikacı Lauren Boebert, Donald Trump'ın sınır politikasına ilişkin, güney sınırını güvence altına almak amacıyla sınırda "timsah hendekleri" konuşlandırmayı içeren bir yasayı sunması halinde memnuniyetle imza atacağını söyledi.
Temsilciler Meclisi İç Güvenlik Komitesi'nin güney sınırındaki son göçmen akınını tartışmak üzere yaptığı toplantıda, Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçileri, sınırda ABD göç politikalarını uygulamamakla suçladıkları İç Güvenlik Bakanı Alejandro Mayorkas'ın görevden alınmasını talep etti.
Toplantıya katılmayan Mayorkas suçlamayı reddederken, Demokratlar Mayorkas'ın görevden azline itiraz etti.
The New York Times, 2019 tarihli bir makalesinde, Trump'ın özel olarak sınırı güçlendirmek için yılan ve timsah kullanmaktan sık sık bahsettiğini belirtti.
ABD'li vekil Robert Garcia, "Timsah hendekleri, Meksika'yı bombalamak, göçmenleri bacaklarından vurmak, çitleri elektriklendirmek ve üzerlerine çiviler koymak. Donald Trump'ın çürük sınır planı budur" dedi.
Trump müttefiki Boebert, haber ağı One America News'e, Demokrat temsilci tarafından özetlenen yasanın ortak sponsorluğunu yapacağını söylerken, "Bu mevzuatın ortak sponsoru olacağım, çok mutluyum" dedi.
Sınır güvenliği konusu, Kasım ayında gerçekleşecek başkanlık seçimleri öncesinde hayati önem taşırken, geçen yıl gelen göçmen sayısındaki artış nedeniyle Biden yönetimi baskı altında. Aralık ayında yetkililer, ABD-Meksika sınırında 302 bin göçmenle karşılaşıldığını ve bunun rekor bir seviye olduğunu bildirdi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.'Karada ya da denizde bu sınırlar müzakere edilemez. Yunanistan onları mutlak şekilde koruyor'2.Wall Street Journal: ABD'nin 115 ülkede halen büyükelçisi yok3.Teknoloji devlerinin yükselişi: Nvidia’nın değeri Almanya ekonomisini geride bıraktı4.İran'a yakın milis komutanı, Türkiye'de gözaltına alınıp FBI'a teslim edildi5.Samsun'da sokağa insansız hava aracı düştü: Evlerde hasar oluştu
6.Tiktok ve Instagram'a İsveç'ten rakip geliyor: W Social7.İran'ın 'sivrisinek filosu': Sürat tekneleri Hürmüz Boğazı'nda ABD'ye nasıl meydan okuyor?8.'İran'a karşı son askeri saldırılar konusundaki ahlaklı ve mantıklı duruşunuzu takdir ediyorum'9.İstanbul Emniyet’inde değişiklikler: İBB Soruşturmasını yürüten müdür görevden alındı10.TESK Başkanı Palandöken’den kredi kartı borçları için 'faizleri durdurun' çağrısı
ESRA BÜYÜKCOMBAK

ŞERİF ALİ TEKALAN

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER

'Karada ya da denizde bu sınırlar müzakere edileme...

Wall Street Journal: ABD'nin 115 ülkede halen büyü...

Teknoloji devlerinin yükselişi: Nvidia’nın değeri ...

İran'a yakın milis komutanı, Türkiye'de gözaltına ...

Samsun'da sokağa insansız hava aracı düştü: Evlerd...


