ABD'den SDG'nin boşalttığı alanlara yerleşen Suriye ordusuna 'durun' çağrısı

Suriye ordusunun Halep kent merkezinde kontrolü sağlamasının ardından Deyr Hafir’e ilerleyip yönünü Tabka ve Rakka hattına çevirmesi, ABD’yi alarma geçirdi. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), gelişmeler üzerine yazılı bir açıklama yayımladı. CENTCOM Komutanı Oramiral Brad Cooper imzasıyla yapılan açıklamada, Suriye’de tarafların gerilimi tırmandıracak adımlardan kaçınması gerektiği vurgulandı.
Suriye ordusu Deyr Hafir'de SDG'yi hedef aldı! 4 bölge ateş altında... "Bu bölgelerden uzak durun"Suriye ordusu Deyr Hafir'de SDG'yi hedef aldı! 4 bölge ateş altında... "Bu bölgelerden uzak durun"
ABD'DEN EKİP ÇALIŞMASI VURGUSU
Açıklamanın tamamında şu ifadeler yer alıyor:
"Suriye’de tüm tarafların gerilimin tırmanmasını önlemeye ve diyalog yoluyla çözüm arayışına yönelik devam eden çabalarını memnuniyetle karşılıyoruz. Ayrıca Suriye hükümet güçlerini, Halep ile Tabka arasındaki bölgelerde her türlü saldırgan eylemleri durdurmaya çağırıyoruz. IŞİD'in kararlı biçimde takip edilmesi ve askeri baskının aralıksız uygulanması, ABD ve koalisyon güçleriyle koordinasyon içinde Suriyeli ortaklar arasında ekip çalışmasını gerektirmektedir. Kendi içinde ve komşularıyla barış içinde olan bir Suriye, bölge genelinde barış ve istikrar için hayati öneme sahiptir."
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

225 milyarlık Çarlık dönemi borcu bir hukuk savaşı...

Gece yarısı kararname ile görevden alındı: Sabah y...

Moskova uyardı: “Moldova’ya seyahat etmeyin"

Kürtlere geniş haklar veren kararname sonrası SDG ...

AKP'li vekil Düşük emekli maaşının suçlusunu buldu...





