Açıklaması için yarına kadar süre verdi: Özgür Özel, Akın Gürlek hakkında ne biliyor?
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Kasım 4 2025
Paylaş
X Post
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek'i hedef aldı. Gürlek'ten görevi dışındaki gelirini açıklamaya davet eden Özel, yarın akşama kadar süre tanıdı.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel partisinin grup toplantısında konuştu. Hedefinde ise İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek vardı.
Özel, Akın Gürlek'e yarın akşama kadar süre vererek maaşı dışındaki gelirlerini açıklamaya davet etti. Kanuni olarak hakim ve savcıların görevi dışında geliri olamayacağının altını çizen Özel, açıklama yapılmaması halinde Gürlek'le ilgili elindeki belgeleri yarın mitingde açıklayaığını söyledi.
AKIN GÜRLEK'E SÜRE VERDİ: BAŞKA GELİRİN VAR MI?
"Hakimler Savcılar Kanunu'nun 2802 48. maddesinin son fıkrası şöyle. Hakim ve savcılar kanunlarda belirlenenden başka resmi ve özel hiçbir görev alamazlar, kazanç getirici faaliyette bulunamazlar. Kanun böyleyken İstanbul Cumhuriyet Başsavcısına soruyorum. Başsavcılık görevinin ve maaşının yanında başka bir gelir elde ettiniz mi resmi yoldan" diyen Özel "Sözlü sorular sözlü sorular süresi içinde yanıtlanır ve meclise gelip muhatabının yüzüne okunurdu. Tatmin olmazsa yeni soru sorardı. Yarın akşama kadar bu sözlü soruma cevap bekliyorum. Cevap gelmediği takdirde yarın akşamki mitingimizde bu sözlü sorumun cevabını verdikten sonra tüm basın yayın organlarına ilgili belgeleri yolluyorum. Sözlü sorumum süresi yarın akşam bitiyor. Hadi bakalım" ifadelerini kullandı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Uçum’dan Kavala kararı sonrası AİHM’e sert tepki: “Haddini bilsin”2.İmralı'dan Tutanak İddialarına Yanıt: "Gerçek Dışı ve Provokatif Bir Komplo"3.Konut fiyatlarında sürpriz şehir öne çıktı! Zirve el değiştirdi!4.Gülistan Doku cinayetinde çarpıcı detay! Eski Valinin oğlu olay yerinde sabahlamış!5.Ankara'da alacaklarının peşine düşen madencilere polis yine müdahale etti!
6.Cem Küçük'ün hesap detayları ortalığa saçıldı! 35 milyon lira...7.Adıyaman'da seri depremler korkuttu!8.Şam'da Tarihi Dönüm Noktası: SDG Bağımsız Askeri Varlığına Son Verdi9.The Telegraph tek tek açıkladı; Bu meslekleri yapay zeka bitiremeyecek10.Osman Kavala davası: AİHM Türkiye'yi beş maddeden mahkûm etti; tahliye istedi

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

Uçum’dan Kavala kararı sonrası AİHM’e sert tepki: ...

İmralı'dan Tutanak İddialarına Yanıt: "Gerçek Dışı...

Konut fiyatlarında sürpriz şehir öne çıktı! Zirve ...

Gülistan Doku cinayetinde çarpıcı detay! Eski Vali...

Ankara'da alacaklarının peşine düşen madencilere p...




