Adalet Bakanlığı'nda neler oluyor? 'Beyaz Toros' savcısı terfi etti, 'Özgürlük duası'na amin diyen savcı görevden alındı

Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Adalet Bakanlığı, Aile Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı’na yeni atamalar yapıldı. Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü görevine Cahit Cihad Sarı atandı. Sarı’nın ismi, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in “Beyaz Toros” açıklamasında gündeme gelmişti.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Özel hakkında Silivri’de yaptığı basın açıklamasında Sarı’ya yönelik ifadeleri nedeniyle “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret ve tehdit” suçlamalarıyla re’sen soruşturma başlatmıştı. Başsavcılık ayrıca, söz konusu açıklamanın ardından sosyal medyada savcıyı hedef alan paylaşımlar için de inceleme başlatıldığını duyurmuştu.
Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü görevine “Beyaz Torosç” Cahit Cihad Sarı atandı.
CAHİD NİHAD SARI, İMAMOĞLU SORUŞTURMASINI YÜRÜTMÜŞTÜ
Özel, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’nda görevli Sarı’nın masasındaki “Beyaz Toros maketi”ni gündeme taşımış, bu sembolün 1990’lı yıllardaki faili meçhul cinayetler ve gözaltında kayıplarla özdeşleştiğini vurgulamıştı. Sarı’nın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında yürütülen soruşturmaların başında olduğu da belirtilmişti.
ADALET BAKANLIĞI’NDA ÜST DÜZEY BÜROKRATLAR DEĞİŞTİ
Ceza İşleri Genel Müdürlüğüne Hazım Aslancı atandı. Aslancı, Kırklareli İğneada’daki Sisli Vadi isimli tesiste 6 kişinin ölümüne sebep olan sel felaketi sırasında Kırklareli Başsavcısıydı. Bu olaydan sonra, Yılmaz Tunç’un bakanlık döneminde Aslancı, Yargıtay Savcısı olarak atandı.
Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdür Yardımcısı Çelebi Yılmaz atandı.
İBB BORSASI SUÇLAMASI
Hukuk İşleri Genel Müdürlüğüne, Hukuk İşleri Genel Müdür yardımcısı Erdinç Avşar atandı. İBB iddianamesinde imzası olan 6 savcıdan biri olan Cahit Cihad Sarı, Adalet Bakanlığı’na Personel Genel Müdürü olarak atandı. Sarı, CHP lideri Özgür Özel’in İBB borsası yapmakla itham ettiği, “Beyaz Toroslu” savcı olduğunu iddia ettiği kişiydi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na yönelik atama kararına göre Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Ayşegül Yıldırım Kara görevden alınırken, yerine Hasan Basri Alagöz atandı.
Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü’ne, Adalet Bakanlığı Hukuk Müşaviri Mücahit Gülşen atandı.
DUAYA AMİN DEDİ GÖREVDEN ALINDI
Yeni Antalya Başsavcısı Gürlek’in okuldan dönem arkadaşı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen bir iftar programına Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Akif Katırcı katılmıştı. Katırcı’nın tutuklu belediye başkanı Muhittin Böcek için ‘özgürlük’ duasına ‘amin’ demesi dikkat çekmiş ve bu gelişmeler üzerine hakkında soruşturma başlatılmıştı. Katırcı, yaşanan durum üzerine Antalya Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğine atandı. Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Yakup Ali Kahveci ise Antalya Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcılığına atandı.
702 SAYFALIK İDDİANAME HAZIRLAMIŞTI
GazetePencere‘nin aktardığına göre Katırcı, Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik soruşturmada 41 şüpheli hakkında 702 sayfalık iddianameyi hazırlamıştı.
AKIN GÜRLEK GÖNDERME YAPMIŞTI
Adalet Bakanı Akın Gürlek bugün yaptığı açıklamada CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ‘belediye başkan adaylığı için’ Muhittin Böcek’ten ‘para almak’la suçlayarak, “Muhittin Böcek, 15 Ocak 2024’te Manisa’da bir benzinliğe niye uğruyor?” ifadelerini kullanmıştı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

NUMAN YILMAZ YİĞİT

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

Şavaşta doz giderek artacak: İran, 3 ülkeyi açıkça...

Böcek’in oğluna ‘itirafçı ol’ şantajı: “Bebeğini d...

ABD vize için 15 bin dolar isteyecek

Gizli dosyalar ilk kez ortaya çıktı: CIA’in hava d...

İsrail, İran'da dünyanın en büyük gaz sahasını vur...






