Adliyede ‘rüşvet’ iddiaları haberine erişim engeli isteyen Bekir Altun Yargıtay’a seçildi

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cuma, Mart 13 2026
Paylaş
X Post
Yargıtay üyeliğine seçilen 8 isim arasında yer alan Bekir Altun, İstanbul Adalet Komisyonu Başkanlığı yaptığı sürede adliyede rüşvet iddiaları haberine erişim engeli istemesiyle tanınıyor.
Adliyede ‘rüşvet’ iddiaları haberine erişim engeli isteyen Bekir Altun Yargıtay’a seçildi

Hakimler ve Savcılar Kurulu’ndan (HSK), Yargıtay üyeliğine seçilen 8 isim arasında yer alan Hüseyin Kürşad Serbes, Niyazi Acar ve Bekir Altun kamuoyunun yakından tanıdığı üç isim. Bu isimler arasında yer alan Bekir Altun, İstanbul Adalet Komisyonu Başkanlığı yaptığı sürede adliyede rüşvet iddiaları haberine erişim engeli istemesiyle tanınıyor.

HSK’ye seçilen isimlerden; Niyazi Acar, Adalet Bakanı Akın Gürlek’in eski dönem mesai arkadaşı. Acar ile Gürlek, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Adalet Bakanlığında bakan yardımcılığı görevine getirilmiş, bir süre birlikte çalışmışlardı. Akın Gürlek’in Adalet Bakanı olmasından kısa süre sonra, Acar bakan yardımcılığı görevinden alınan 4 isim arasında bulunuyordu.

Yeni Yargıtay üyesi Bekir Altun da kamuoyunun yakından bildiği isimlerden. Eski İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar’ın 6 Ekim 2023’te Hakimler ve Savcılar Kurulu Genel Sekreterliğine yazı yazarak İstanbul Anadolu Adliyesi’ndeki “rüşvet, iş takibi, aracılık ve usulsüzlük” iddialarını içeren yazısını BirGün’den Timur Soykan haberleştirmişti. Ancak o dönem İstanbul Adalet Komisyonu Başkanı olan Altun, habere erişim engeli istemişti.

SERBES ÇHD VE ‘CEMAATE SOYKIRIM’ DAVALARINDA GÖREV YAPMIŞTI

Yargıtay’a seçilen ve kamuoyunun yakından bildiği bir diğer isim ise Hüseyin Kürşad Serbes. 2020’de Yargıtay Cumhuriyet Savcısı olan Serbes, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) davasında verilen 159 yıllık cezaya ilişkin yazdığı tebliğnamede, “Avukatlar Aycan Çiçek, Behiç Aşçı, Aytaç Ünsal, Ebru Timtik, Selçuk Kozağaçlı, Özgür Yılmaz, Süleyman Gökten, Naciye Demir, Engin Gökoğlu, Şükriye Erden ve Ezgi Çakır hakkında ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan verilen hükmün, ‘mahkemenin soruşturma ve kovuşturma’ sonucunda oluşan inanç ve takdirine” uygun olduğunu savunmuştu.

Serbes ayrıca Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili görevinde de bulunmuş; özellikle 15 Temmuz kaos ve kumpas gecesinin ardından cemaate yönelik başlatılan soykırım soruşturmalarına ilişkin ana davalarındaki kilit isimlerinden biri olarak biliniyor.

Serbes ayrıca eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast girişimi iddiasıyla görülen davada da görev almıştı.