AKP Genel Merkezi'ni inşa eden firma da konkordato istedi
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ekim 31 2018
Paylaş
X Post
Konkordato talep eden şirketlerin arasında inşaat şirketlerinin de sayısı artıyor.
Son olarak Ersa Mühendislik ve Müşavirlik Proje Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, İstanbul Birinci Asliye Ticaret Mahkemesi'nden konkordato talep etti. Mahkeme 2018/1150 esas kararıyla şirkete üç aylık geçici mühlet vererek komiser heyeti atadı.
Ersa Mühendislik isimli şirket 1994 yılında kuruldu. Şirket Türkiye genelinde büyük işlere imza atan taşeronlar arasında yer alıyor. AKP'nin İstanbul İl Başkanlığı binasının ihale dosyası ve altyapı proje tasarımlarını yapan şirket ayrıca Fatih Terim Başakşehir Stadyumu'nda da yer almıştı.
Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, 2,5 milyon TL sermayesi olan şirketin sahibi Sefa Sarısoy ise bir önceki yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'den Ataşehir belediye başkan aday adayıydı.
OCAK AYINDA SERMAYE ARTIRDI
İstanbul'daki tarihi yalıların yenilenmesi aşamasında İstanbul Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne ihale dosyası hazırlayan şirket en son Sait Halim Paşa Yalısı'nın yenilenmesi için ihale şartnamesi hazırlamıştı. Sarıyer'de bulunan Necmettin Molla Kocataş Yalısı, Üsküdar'daki Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı, Fatih'teki Küçük Mustafa Paşa Hamamı da şirketin imzasının bulunduğu projeler arasında yer alıyor.
Ocak ayında sermaye artırımı yapan şirketin yurt dışında da projeleri bulunuyor. Azerbaycan'daki Intercontinental Hotel, Romanya'daki Köstence Fuar Alanı Projesi, Türkmenistan'da bulunan Ruhiyet Köşkü şirketin için yer aldığı projeler arasında.
ŞİRKETİN YER ALDIĞI BAZI PROJELER
-Fatih Terim Başakşehir Stadyumu
-İBB Seyrantepe Hizmet Binası
-Doğuş Maslak Ofis Binası
-Tekfen Tower
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AİHM’den Ankara’ya tarihi OHAL soruları2.Yeşilçam bir çınarını daha kaybetti! Kadir İnanır hayatını kaybetti!3.Mansur Yavaş’tan parti değiştiren başkanlara tepki: Seçmenlere hesabını verirler4.İşte Selahattin Demirtaş'ın son hali! Eşi paylaştı5.Çifte depremin ardından Venezuela'da can kaybı artıyor
6.Böcek ailesi davası sonuçlandı: İlaçlama firması sahiplerine 18’er yıl hapis7.‘Yeni parti’ sorusuna İmamoğlu’ndan net mesaj: “Ya bir yol buluruz, ya bir yol yaparız”8.AİHM’den Ankara’ya tarihi OHAL soruları: KHK ihraçları ve ByLock delilleri hukuki mi?9.Altının yönü nereye? İşte detaylar!10.Şamil Tayyar komedyen Deniz Göktaş’ı hedef aldı

ERTUĞRUL İNCEKUL

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

CUMA KARAMAN

ABDULLAH AYMAZ

NUMAN YILMAZ YİĞİT
ÇOK OKUNAN HABERLER

AİHM’den Ankara’ya tarihi OHAL soruları

Yeşilçam bir çınarını daha kaybetti! Kadir İnanır ...

Mansur Yavaş’tan parti değiştiren başkanlara tepki...

İşte Selahattin Demirtaş'ın son hali! Eşi paylaştı

Çifte depremin ardından Venezuela'da can kaybı art...







