AKP konut kiralarına yüzde 20 zam yapacak karar arefesinde
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Ekim 11 2025
Paylaş
X Post
Vergi kanunlarında değişiklik öngören yeni kanun teklifi kapsamında, mesken olarak kiraya verilen taşınmazlardan elde edilen kira gelirleri üzerinden yüzde 20 oranında stopaj kesintisi yapılacak.
Vergi kanunlarında değişiklik öngören yeni kanun teklifi kapsamında, gayrimenkul kira gelirlerinde önemli bir düzenleme gündemde. Yeni teklif yasalaşırsa, mesken olarak kiraya verilen taşınmazlardan elde edilen kira gelirleri üzerinden yüzde 20 oranında stopaj kesintisi yapılacak.
Buna göre, tutarı ne olursa olsun tüm kira gelirleri, banka veya PTT’de açılan özel hesaplar aracılığıyla tahsil edilecek ve tahsilat üzerinden stopaj uygulanacak. Düzenleme, kira gelirlerinde kayıt dışılığı azaltmayı hedefliyor.
EMEKLİLER İÇİN İSTİSNA KORUNACAK
Tek gelir kaynağı sosyal güvenlik aylığı olan emekliler açısından mevcut istisna uygulaması devam edecek.
Emeklilerin kiraya verdikleri tek konuttan elde ettikleri gelirin 47 bin TL’yi aşan kısmı için stopaj uygulanacak. Bu sınırın altındaki kira gelirleri için kesinti yapılmayacak.
Eğer kira gelirleri banka ya da PTT hesapları dışında bir yöntemle tahsil edilirse, eksik tahakkuk eden vergi, vergi ziyaı cezası ve gecikme faiziyle birlikte ev sahibinden tahsil edilecek.
YÜKSEK HARCAMA YAPANLAR YAKINDAN İZLENECEK
Yeni düzenleme kapsamında, bir yıl içinde yaptığı harcamaların toplamı 12 milyon TL ve üzeri olan kişilerin gelir ve harcama farkları da mercek altına alınacak.
Vergiye tabi gelirleriyle harcamaları arasında %20 veya üzeri fark tespit edilen kişilerden açıklama istenecek. Bu açıklamalar, “özel gider bildirimi” adı altında yapılacak. Kaynağı belgeleyemeyenler, açıklayamadıkları tutar üzerinden vergilendirilecek.
Şans oyunlarından kazanılan paralar, gayrimenkul satış gelirleri veya alınan borçlar gibi kaynaklar da açıklama için kullanılabilecek. Ancak bu beyanların k
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Cem Küçük Dosyasında Kripto Transferler ve PR Bütçeleri: İsmail Çanak'tan Savcılıkta Dikkat Çeken Savunma2.5 Yıl Hapsi İsteniyordu! 3 Aydır Tutuklu Olan Ali Çağatay Serbest Bırakıldı3.Veyis Ateş Tanıklık Etti: Mehmet Akif Ersoy'un Yargılandığı Davada Ara Karar Açıklandı: Devam!4.Sosyal Medyadaki '80'ler Akımı'na KVKK Freni: Biyometrik Verileriniz Tehlikede Olabilir!5.Özgür Özel’den Ardahan’da Sert Ekonomi Eleştirisi: "Gıda Enflasyonunda Dünyada Son Sıralardayız!"
6.31 Mart'ta Aday Çıkarmamıştı: AK Parti Foça Belediyesi'ni Transferle Bünyesine Kattı7.Şamil Tayyar’dan Beştepe Zirvesi Yorumu: "Erdoğan-Yavaş Görüşmesi Bir Başlangıç Olabilir"8.Meriç Demir’den Boşanma Sonrası Dikkat Çeken Açıklama: "Tayfun’un Masumiyetine Kefilim"9.230 Bin Liralık Telefona 120 Bin Lira Vergi! YENİ Parti’den Tepki: "Bir Tarafı Sizin, Bir Tarafı Devletin"10.Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

PROF. DR. ŞERİF ALİ TEKALAN

HÜSEYİN ODABAŞI

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

CUMA KARAMAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Cem Küçük Dosyasında Kripto Transferler ve PR Bütç...

5 Yıl Hapsi İsteniyordu! 3 Aydır Tutuklu Olan Ali ...

Veyis Ateş Tanıklık Etti: Mehmet Akif Ersoy'un Yar...

Sosyal Medyadaki '80'ler Akımı'na KVKK Freni: Biyo...

Özgür Özel’den Ardahan’da Sert Ekonomi Eleştirisi:...







