Almanya bu firarı konuşuyor: Mahkum e-scooter ile kaçtı

DW Türkçe'de yer alan habere göre Essen'de cezaevinde tutulan Gündüz D., muayene için götürüldüğü klinikten kaçtı.
Polisin açıklamasına göre, 34 yaşındaki Alman vatandaşı Gündüz D., kliniğe nakli sırasında yüzleri maskeli iki kişinin müdahalesiyle kaçırıldı. İki cezaevi görevlisini kliniğin girişinde etkisiz hale getiren şüphelilerin, mahkumun kaçmasına yardım ettiği belirtildi. Cezaevi görevlilerinin olay sırasında zarar görmediği kaydedildi.
Bild gazetesi, Gündüz D.'nin olayın ardından elektrikli scooter ile bölgeden uzaklaştığını, daha sonra izini kaybettirdiğini yazdı.
Olayın, muayenehane çalışanlarının polisi arayarak kaçırılma ihbarında bulunmasının ardından ortaya çıktığı kaydedildi.
Üç kişi aranıyor
Polis, Gündüz D. ile kaçışına yardım ettiği değerlendirilen iki şüphelinin yakalanması için geniş çaplı çalışma başlattı. Gündüz D.'nin cezaevinde bulunma nedenine ilişkin ise bilgi verilmedi.
Yetkililer, Gündüz D.'nin bulunduğu yer hakkında bilgi sahibi olanların güvenlik birimlerine başvurmasını istedi. İhbarların tüm polis merkezlerine, 110 acil hattına veya Essen Kriminal Polis Teşkilatının (Kripo) 0201/8290 numaralı telefonuna yapılabileceği belirtildi.
Polis, şüphelilerin silahlı olabileceği ihtimalinin göz ardı edilmediğini belirterek, üç kişiyi görenlerin kendilerine yaklaşmaması ve derhal polise bilgi vermesi çağrısında bulundu.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ


MSB'den Kritik Savunma Mesajları: Mekke İttifakı Ş...

Hamdi Akın'ın oğlu gözaltına alındı

Yıllardır Aranan Firari İsim Mihraç Ural İade Ve Y...

Ekonomi Yönetimine Güven Dibi Gördü: Selvi, "Toplu...

Erenköy cemaati AKP'yi eleştirdi, eski Diyanet İşl...







