Almanya'da seçimin tartışılan ismi Olaf Scholz! İşte biyografisi ve gençlik yılları
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Şubat 14 2025
Almanya'da yapılacak seçimlerin sonuçları merak konusu. Adaylar da doğal olarak yakın takipte. O isimlerden biri olan mevcut Başbakan Olay Scholz'un biyografisi de merak edilen konular arasında. Peki Olaf Scholz kimdir?
Olaf Scholz, 1958 yılında Osnabrück'te doğdu, Hamburg'da büyüdü ve bugün eşiyle birlikte Potsdam'da yaşıyor. Siyasete erken yaşta ilgi duyan Scholz, 17 yaşında SPD'ye katıldı. Hamburg Üniversitesi'nde hukuk eğitimi aldıktan sonra bir süre iş hukuku alanında avukat olarak çalıştı, ancak kısa süre sonra tamamen siyasete yöneldi.
Siyasette Yükselişi
Bold'un haber analizine göre 1982-1988 yılları arasında SPD’nin gençlik örgütü olan Jusos’un federal başkan yardımcılığı görevini üstlendi ve burada önemli roller oynadı. Aynı zamanda, 1987-1989 yılları arasında Uluslararası Sosyalist Gençlik Birliği’nin (International Union of Socialist Youth) başkan yardımcılığı görevinde bulundu. 1998 yılında Hamburg-Altona seçim bölgesinden doğrudan aday olarak Alman Federal Meclisi’ne girdi ve hızlı bir siyasi kariyerin kapısını araladı.
Önemli siyasi görevler üstlenmeye devam eden Scholz, 2001 yılında Hamburg İçişleri Senatörü oldu. Bir yıl sonra, 2002’de dönemin Başbakanı Gerhard Schröder tarafından SPD Genel Sekreteri olarak görevlendirildi. Ancak, bu dönemdeki teknik ve içerikten yoksun konuşma tarzı nedeniyle kamuoyunda “Scholzomat” (Scholz + Otomat) lakabıyla anıldı. Genel sekreterlikten istifa ettikten sonra tekrar federal politikaya döndü ve 2007’de Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı oldu. 2011-2018 yılları arasında Hamburg Belediye Başkanı olarak görev yaptı ve ardından 2017’de Angela Merkel’in başbakanlığındaki hükümette Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı olarak yer aldı. 2021 genel seçimlerinde SPD’yi başbakan adayı olarak zafere taşıdı ve 8 Aralık 2021’de Almanya’nın 9. Şansölyesi olarak yemin etti.
Tartışmalar ve Skand
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Milletvekili Lütfü Türkkan skandalı açıkladı!2.ABD donanmasını alarma geçiren olay: Yaptırımları delen gemi Türk menşeli çıktı3.İddia: ‘Erdoğan’dan vekillere ekran izni'4.AKP'li Şamil Tayyar, partisinin 'ekran' krizini anlattı: 'Artık yüzde 50+1'in kolay alınamayacağı ortaya çıktı'5.Ankara'da düşen Libya uçağının kara kutusu neden Almanya'ya gönderildi?
6.AKP'li Çavuşoğlu'nun kardeşi de var: PFDK'ya sevk edildi7.Telegram'dan tetikçi ilanına gözaltı: Lütfü Türkkan duyurmuştu!8.İstanbul Barosu Başkanı: Cezaevlerinde sadece anneler değil, çocukları da cezalandırılıyor9.Futbolda bahis skandalı: TFF 9 hakemi PFDK’ya sevk etti10.Gazze'de ağır kış: Yakıt bitti hastanelerin servisleri kapanıyor!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







