Alparslan Kuytul ve eşinin sevk edildiği cezaevi çocuklarından gizleniyor: '29 saattir öğrenemiyoruz'

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazartesi, Ağustos 24 2026
Paylaş
X Post
Furkan Vakfı’na yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan Alparslan Kuytul ile eşi Semra Kuytul’un hangi cezaevi sevkedildiğinin gizlendiği ortaya çıktı. Çiftin kızı Meryem Kuytul, anne ve babasının Kürkçüler Cezaevi’nden başka bir cezaevine sevk edildiğinin kendilerine söylendiğini, ancak sevkin üzerinden yaklaşık 29 saat geçmesine rağmen hangi cezaevine götürüldüklerini öğrenemediklerini açıkladı.
Alparslan Kuytul ve eşinin sevk edildiği cezaevi çocuklarından gizleniyor: '29 saattir öğrenemiyoruz'

Meryem Kuytul, X hesabından yaptığı paylaşımda Alparslan ve Semra Kuytul’un 23 Ağustos sabahı saat 05.00 sıralarında Adana Adliyesi’nden Kürkçüler Cezaevi’ne götürüldüğünü belirtti. Kuytul, kısa süre sonra ise anne ve babasının başka bir cezaevine sevk edilmek üzere yola çıkarıldığının kendilerine söylendiğini aktardı.


Meryem Kuytul, savcılık ve cezaeviyle yaptıkları görüşmelerden sonuç alamadıklarını ifade etti. Savcılığa başvurduklarında sevk bilgisi için Kürkçüler Cezaevi’nden bilgi almaları gerektiğinin söylendiğini belirten Kuytul, cezaevini aradıklarında ise kendilerine dosyada gizlilik kararı bulunduğu ve bilgi verilemeyeceğinin söylendiğini aktardı.


Meryem Kuytul, “Annem ve babam nereye sevk edildi?” diye sorarak, aileye bilgi verilmemesinden endişe duyduğunu ifade etti.


Kuytul, bugün sabah yaptığı paylaşımda ise tutukluluğun üzerinden yaklaşık 29 saat geçtiğini belirterek, muhtemel cezaevlerini kendilerinin aramaya başladığını söyledi. Ulaşabildikleri cezaevlerinin hiçbirinde anne ve babasının bulunmadığını belirten Kuytul, avukatlarının Kürkçüler Cezaevi’ne doğru yola çıktığını ve kendilerinden haber beklediklerini ifade etti.


Ne olmuştu?

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 19 Ağustos’ta Adana merkezli 6 ilde operasyon düzenlenmişti. Operasyonda Alparslan Kuytul ve eşi Semra Kuytul’un da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı.


Gözaltına alınan isimler hakkında suç örgütü kurma ve yönetme, örgüt üyeliği, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, nitelikli dolandırıcılık, resmî belgede sahtecilik ve Vergi Usul Kanunu’na muhalefet suçlamaları yöneltiliyor.


Alparslan ve Semra Kuytul, gözaltı işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. Kuytul’un avukatları Bilal İpek ve Alişan İnci hakkında ise ev hapsi şeklinde adli kontrol kararı verilmişti.