Ateşkes beklentilerine Putin’den kamuflajlı cevap!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Mart 13 2025
Paylaş
X Post
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna ordusunun kısmen kontrol ettiği Kursk bölgesinde komuta merkezini askeri kamuflaj giyerek ziyaret etti. Ateşkes tartışmaları devam ederken Putin’ın askeri üniforma giyerek bölgeye yaptığı ziyaret, ‘Savaşın seyri değişiyor mu?’ yorumlarını da beraberinde getirdi.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna ile süregelen çatışmaların merkezlerinden biri haline gelen Kursk bölgesini ziyaret etti. Kremlin tarafından paylaşılan görüntülerde Putin’in askeri kamuflaj giydiği ve bölgedeki bir komuta merkezinde üst düzey askeri yetkililerle bir araya geldiği görüldü. Ziyaret, Ukrayna ordusunun 6 Ağustos 2024'te bölgeye girmesinden bu yana Putin’in Kursk’a yaptığı ilk ziyaret olarak kayda geçti.
'KURS'UN YÜZDE 86'SI GERİ ALINDI'
Putin, Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov'dan operasyonların son durumu hakkında detaylı bilgi aldı. Gerasimov, Ukrayna ordusunun geçen yıl ele geçirdiği bölgenin yüzde 86'sının, yani 1100 kilometrekareden fazla alanın Rus güçlerince geri alındığını bildirdi. Son beş gün içinde 24 yerleşim yerinin ve 259 kilometrekarelik alanın yeniden Rusya'nın kontrolüne geçtiğini aktaran Gerasimov, Ukrayna ordusunun Kursk'taki kayıplarının 67 bin askeri aştığını iddia etti.
Gerçek Gündem'de yer alan habere göre Rusya Genelkurmay Başkanı, Ukrayna’nın Kursk bölgesinde bir ‘sıçrama tahtası’ oluşturarak müzakere masasında avantaj sağlamayı amaçladığını ancak bu planın başarısızlıkla sonuçlandığını belirtti. Gerasimov, Ukrayna birliklerinin bölgede kuşatıldığını, izole edildiğini ve sistematik olarak etkisiz hale getirildiğini söyledi. Rus ordusunun öncelikli hedefinin, ‘mümkün olan en kısa sürede devlet sınırına ulaşmak ve bölgeyi tamamen temizlemek’ olduğunu vurguladı.
'DEVLET SINIRINI YENİDEN ESKİ HALE GETİRMELİYİZ'
Putin ise toplantıda yaptığı konuşmada, Rus birliklerinin Kursk’ta gösterdiği performanstan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, operasyonlara katılan askerlere ve komutanlara teşekkür etti. Rus lider, Kursk bölgesinin tamamen kurtarılması gerektiğini belirterek, "Devlet sınırını yeniden eski haline getirmeliyiz. Elbette, gelecekte devlet sınırı boyunca bir gü
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.TBMM'de Akın Gürlek gerginliği, yeni bakanlar AKP’li vekillerin arasına girerek yemin etti!2.Ercan Karakoyun yazdı: OP Jindal Global Universitesin’de Uluslararası Hizmet Konferansı3.İçişleri Bakanlığı'nda görev devri gerçekleşti: Ali Yerlikaya, Çifçi'nin elini sıkmadı!4.TBMM'de Osman Gökçek'in yumrukladığı Mahmut Tanal hastaneye kaldırıldı5.Akın Gürlek, uyuşturucu soruşturmasında adı geçen o ismi danışmanı yapacakmış!
6.CHP’li Çiftci: ”Erdoğan ‘Akın Gürlek ile artık seçimlerle değil, yargı eliyle bir rejim kuruyorum’ diyor”7.Mecliste çıkan kavgada Bahçeli suçluyu buldu: “CHP Hiçbir açıdan mazur görülemez”8.Bora Kaplan Davasında Çarpıcı Birleşme Kararı: Polislerle aynı davada yargılanacak!9.Tüm zamanların başarısı: Türkiye, ‘Yolsuzluk Endeksi’nde 17 basamak daha geriledi10.Tarih bile verildi: AKP'de 'Veliaht' dönemi mi başlıyor?

SAFVET SENİH

HÜSEYİN ODABAŞI

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

TBMM'de Akın Gürlek gerginliği, yeni bakanlar AKP’...

Ercan Karakoyun yazdı: OP Jindal Global Universite...

İçişleri Bakanlığı'nda görev devri gerçekleşti: Al...

TBMM'de Osman Gökçek'in yumrukladığı Mahmut Tanal ...

Akın Gürlek, uyuşturucu soruşturmasında adı geçen ...







