İstanbul'da dehşet: 17 yaşındaki zanlı Fatma Nur öğretmeni sınıfta katletti

Zanlı F.S.B. saldırıdan 2 gün önce babası tarafından Bakırköy Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nden çıkarıldı. Hastaneden ayrılan şüpheli okulun ders programını önceden inceleyerek hedefindeki öğretmenin ders saatlerini planladı.
SINIFTA DEHŞET ANLARI YAŞANDI
Sabah saatlerinde okula giren zanlı saat 11.00 sularında sınıfa yöneldi. Sınıfa giren saldırgan Biyoloji öğretmeni Fatma Nur Çelik’i bıçakla hedef aldı. Müdahale etmeye çalışan 15 yaşındaki öğrenci S.K. ile öğretmen Z.A. aynı saldırıda yaralandı.
Rehberlik öğretmeni yaralanan Fatma Nur Çelik’i saldırı sırasında güvenli bir alana taşımaya çalıştı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri ağır yaralı Çelik’i hastaneye kaldırdı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen öğretmen hayatını kaybetti.
YARALILARIN DURUMU İYİYE GİDİYOR
Saldırı sırasında yaralanan öğrenci S.K. ve öğretmen Z.A. hastanede tedavi altına alındı. Tedavileri süren yaralıların sağlık durumlarının iyiye gittiği doktorlar tarafından paylaşıldı. Polis ekipleri okul çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.
Öğretmen Fatma Nur Çelik daha önce toplanan disiplin kurulunda şüpheli hakkında görüşlerini bildirdi. Kurulda “Can güvenliğimiz yok” ifadesini kullanan Çelik zanlıya dair endişelerini meslektaşları ve yönetimle daha önce paylaştı.
SÖZ YARIŞMASINDA BÖLGE BİRİNCİSİYDİ
Hayatını kaybeden Fatma Nur Çelik’in gençlik yıllarında üniversiteler arası bir ses yarışmasına katıldığı öğrenildi. Bu yarışmada bölge birinciliği kazanan Çelik prova kayıtlarını sosyal medya hesabı üzerinden takipçileriyle paylaşmıştı.
Eğitim İş, Eğitim Bir Sen, Türk Eğitim Sen ve Eğitim Sen yaşanan bu olayın ardından ortak hareket etme kararı aldı. Sosyal medya üzerinden açıklama yapan sendikalar saldırıyı protesto etmek amacıyla 1 günlük iş bırakma eylemi başlattı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

HARUN TOKAK
ESRA BÜYÜKCOMBAK












