Bakan Yusuf Tekin protestonun yöntemine odaklandı, öğrencilerin mesajına değinmedi

⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Ekim 30 2026
Paylaş
X Post
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kadıköy Anadolu Lisesi’ne asılan istifa pankartına ilişkin açıklamasında protestonun gerçekleştiriliş biçimini ve okul güvenliğini öne çıkardı. İki üniversite öğrencisinin tutuklanıp dört gün sonra tahliye edildiği olayda, pankartta dile getirilen gelecek kaygısı ise Bakan’ın açıklamasında karşılık bulmadı.
Bakan Yusuf Tekin protestonun yöntemine odaklandı, öğrencilerin mesajına değinmedi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in 23 Ekim’de İstanbul’daki Kadıköy Anadolu Lisesi’ne ziyareti öncesinde Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyesi iki üniversite öğrencisi, okulun duvarına “Bizim geleceğimiz yok, sana huzur yok Yusuf Tekin istifa” yazılı pankart astı.

Protestonun ardından 25 Ekim’de tutuklanan öğrenciler, 28 Ekim’de tahliye edildi.

Erzurum’da konuya ilişkin açıklama yapan Tekin, pankartın ziyaretinden önce kaldırıldığını ve olaydan sonradan haberdar olduğunu söyledi.

“Protesto hakkı böyle kullanılmaz”

Öğrencilerin gece saat 01.30’da okula izinsiz girdiğini belirten Tekin, “Protesto hakkı, gecenin bir vakti okula gizlice girerek böyle bir şey yapmak değildir” dedi.

Pankartı asanların söz konusu lisede eğitim görmeyen üniversite öğrencileri olduğunu vurgulayan Tekin, “Daha da tuhafı, siyasi parti aidiyetiyle gidiyorlar. ‘Okullara siyaset sokmayacağız’ diyoruz, partilerin bu tür amblemlerini engelliyoruz zaten” ifadelerini kullandı.

Soruşturmanın kendi şikâyeti üzerine başlatıldığı iddialarını da reddeden Tekin, “Olay şikayete bağlı değil. Resen soruşturma başlatılmış, olaydan benim haberim yok” diye konuştu.

Tekin’in açıklamasında pankartın kimler tarafından, ne zaman ve nasıl asıldığı geniş yer bulurken, öğrencilerin “Bizim geleceğimiz yok” sözleriyle dile getirdiği kaygılara değinilmedi.