Bakü’den silah bırakan Ermenilere af kararı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazar, Eylül 24 2023
Paylaş
X Post
Bakü yönetimi, Dağlık Karabağ’da silahlarını bırakan Ermenilere af kararı aldı.
SAMANYOLUHABER.COM- MOSKOVA
Azerbaycan Cumhurbaşkanı'nın Dış Politika Danışmanı Hikmet Hacıyev tarafından Reuters'e verilen röportajda önemli açıklamalar geldi.
Hacıyev, "Eski askeri personel ve savaşçılar için bile, eğer bu şekilde sınıflandırılabilirlerse, af sağlıyoruz" dedi.
Bazı Karabağ ordusunun direnişi sürdüreceklerine dair kamuoyuna açıklamalarda bulunduğunu söyleyen Azeri diplomat, Ayrıca küçük grupların ormana girdiğini ancak bunu büyük bir sorun olarak görmediklerini söyledi.
Hacıyev, Karabağ Ermenilerinin Azerbaycan'a entegrasyonu kapsamında haklarına saygı duyulacağını kaydetti. Cuma günü bölgeye insani yardım ulaştırılacak.
40 kişiye tahliye hazırlığı
Öte yandan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Dağlık Karabağ sakinlerinin Ermenistan topraklarına tahliye edilebileceğini kaydetti. Bölgede yaşamak zorlaşırsa Ermenistan Karabağ Ermenileri için sınırları açabilir. Ermenistan'da tahliye durumunda insanların barınması için 40 bin yer hazırlandı.
19 Eylül'de Azerbaycan, tanınmayan Dağlık Karabağ Cumhuriyeti topraklarında "yerel terörle mücadele önlemlerine" başladı. Dağlık Karabağ İnsan Hakları Komiseri Gegham Stepanyan'a göre, Azerbaycan ordusunun bölgedeki eylemleri sonucunda en az 200 kişi öldü, 400 kişi de yaralandı. 24 saat sonra Rusya’nın da çabalarıya Dağlık Karabağ birlikleri silah bırakarak Azeri yetkililerle Azerbaycan’a entegrasyon müzakerelerine başladı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Rus ve Azerbaycan Parlamento Heyetleri İstanbul'da: Uçak Kazası Tazminatı Ödenecek2.Diyarbakır'da okula yıldırmı düştü 2 çocuk öldü 1 ağır yaralı var3.Hamaney Hürmüz Boğazı'nın tekrar kapatılmasından sonra 'savaşa hazırız' açıklaması yaptı!4.Mansur Yavaş: Böyle gitmez, ne gerekiyorsa yapılmalı!5.Trump'tan gündemi değiştirecek çıkış: UFO belgeleri yakında yayımlanacak
6.Özgür Özel'den operasyon açıklaması: Kasası boş belediyeyi neyle suçlayacaklar acaba?7.Ukrayna’dan dörtlü müzakere teklifi!8.Gülistan Doku cinayeti: Eski Vali Tuncay Sonel’in yakın koruması da tutuklandı9.Mechul derneklere bütçeden yapılan tahsis bir ayda geçen yılı solladı!10.Borç ekonomisi derinleşiyor: Türkiye'de her 100 aileden 15'inin icralık olduğu ortaya çıktı
ESRA BÜYÜKCOMBAK

ŞERİF ALİ TEKALAN

ORHAN KESKİN

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Rus ve Azerbaycan Parlamento Heyetleri İstanbul'da...

Diyarbakır'da okula yıldırmı düştü 2 çocuk öldü 1 ...

Hamaney Hürmüz Boğazı'nın tekrar kapatılmasından s...

Mansur Yavaş: Böyle gitmez, ne gerekiyorsa yapılma...

Trump'tan gündemi değiştirecek çıkış: UFO belgeler...


