Büyük skandal: Facianın yaşandığı otel meğer hiç denetlenmemiş
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Mart 9 2025
Paylaş
X Post
Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi Grand Kartal Otel’de meydana gelen ve 78 kişinin yaşamını yitirdiği yangını araştırmak için kurulan TBMM Komisyonu’nun toplantılarında yeni ihmal daha ortaya çıktı. Toplantıda Çalışma Bakanlığı yetkilerinden, müfettişlerin Grand Kartal Oteli’ni hiç denetlenmediği itirafı geldi.
Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi Grand Kartal Otel’de meydana gelen ve 78 kişinin yaşamını yitirdiği yangını araştırmak için kurulan TBMM Komisyonu’nun toplantılarında yeni ihmaller ortaya çıkmaya devam ediyor. Son toplantıda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı temsilcileri dinlendi ve Grand Kartal Oteli’nde ciddi iş güvenliği eksiklikleri olduğu ortaya çıktı.
GÜVENLİK STANDARTLARI SAĞLANMAMIŞ
Gerçek Gündem'de yer alan habere göre mevzuata göre 100 odadan büyük tesislerde zorunlu olan yağmurlama (sprink) sisteminin otelde bulunmadığı, iş güvenliği uzmanı ve iş yeri hekiminin atanmadığı, çalışanlara iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verilmediği tespit edildi. Ayrıca, yangın algılama sistemlerinin çalışmadığı, yangın merdivenlerine ulaşımı sağlayan kaçış kapılarının duman sızdırmaz ve yangına dayanıklı olmadığı da raporlara yansıdı.
DENETİM HİÇ YAPILMAMIŞ
İhmallerden en dikkat çekeni ise otelin Çalışma Bakanlığı müfettişleri tarafından iş sağlığı ve güvenliği açısından hiç denetlenmemiş olması oldu. Bakanlık yetkilileri, Türkiye’de 2,5 milyon işletme bulunduğunu, ancak yalnızca 500 müfettişleri olduğunu belirterek “önceliklendirme” nedeniyle otelin denetlenmediğini açıkladı. Bunun üzerine CHP Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici, “Hiç mi gelmemiş Sayın Bakanım?” diye sordu. Bakan Yardımcısı Lutfihak Alpkan ise “Evet gelmemiş” itirafında bulundu.
Derici ise, “Bu da bizim ayıbımız olsun” dedi.
“BU KADAR MI İNSANLIKTAN ÇIKTIK?”
Komisyon Başkanı Selami Altınok, işletmenin sorumluluklarına dikkat çekerek, “Biz bu kadar mı insanlıktan çıktık? Bu kadar insanımız öldü. 100 insan çalışıyor; 150-300 insan konaklıyor. Allah'tan korkmak lazım. İlla da denetleme falan değil... Biz millet olarak böyle değildik ya, lütfen. Yani çok üzücü bir şey” ifadeleriyle duruma tepki
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.O polis Gülistan Doku dosyasındaki delil karartmayı itiraf etti!2.Anayasal hakklarını kullanan öğretmenlere AKP’li Tayyar'dan tehdit:3.İsrail ile Lübnan arasında 10 gün ateşkes yapıldığını Trump duyurdu4.'Saldırgan kendini jiletlemiş! Babası emniyet müdürü diye siciline işlememiş'5.Gülistan Doku Cinayeti: Eski polis ve İl Özel İdare çalışanı tutuklandı
6.Salih Gergerlioğlu için gözaltı kararı: Oğlu öldürülen KHK'lı babanın valiye tepkisin paylaşmıştı7.Trump: İran ile hiç olmadığı kadar anlaşmaya yakınız!8.Bolu Belediyesi soruşturmasında 3 yeni gözaltı!9.İmamoğlu: 'Bizim iktidarımızda umutsuzluğun yerini gelecek inancı alacak'10.Silahlı okul saldırıları önceden engelenemez miydi?

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

O polis Gülistan Doku dosyasındaki delil karartmay...

Anayasal hakklarını kullanan öğretmenlere AKP’li T...

İsrail ile Lübnan arasında 10 gün ateşkes yapıldığ...

'Saldırgan kendini jiletlemiş! Babası emniyet müdü...

Gülistan Doku Cinayeti: Eski polis ve İl Özel İdar...







