CHP, Ekrem İmamoğlu için 'olağanüstü' toplanıyor
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Eylül 23 2024
Paylaş
X Post
Gazeteci İsmail Küçükkaya, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı davaya ilişkin CHP'nin olağanüstü toplantı kararı aldığını duyurdu.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, 31 Mart 2019 seçimlerinin YSK tarafından iptal edilmesi sonrasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya verdiği yanıt üzerine Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla dava açılmıştı.
Gazete Duvar'da yer alan habere göre İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yaptığı bir konuşmada, isim vermeden kendisine yönelik “Avrupa’ya giderek Türkiye’yi şikâyet eden ahmağa söylüyorum. Bunun bedelini bu millet sana ödetecek” şeklindeki sözlerine bir gazetecinin sorusu üzerine yanıt vermişti. “31 Mart’ta seçimi iptal edenler ve dünyada, Avrupa’da, onların gözünde nereye düştüğümüz noktasında, o olan şeylere, biten şeylere baktığımızda, tam da işte 31 Mart’ta seçimi iptal edenler ahmaktır. Önce ona bir odaklansın” diyen İmamoğlu hakkında YSK’nın o dönemki başkanı Sadi Güven, kendisi ve görevdeki kurul üyelerine hakaret edildiği iddiasıyla şikayette bulunmuştu. Şikayet üzerine İmamoğlu hakkında dava açılmış, İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak kararı verilmişti.
CEZASININ ONANACAĞI İDDİA EDİLDİ
Dava, son iki yıldır İstinaf Mahkemesi'nde görülmeye devam ediyorken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun cezasının onanacağı ve Yargıtay'a gönderileceği iddiaları ortaya atılmıştı.
CHP'DE OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI
Yaşanan gelişmeler sonrası gazeteci İsmail Küçükkaya Halk TV'deki programında, CHP'nin olağanüstü toplantı kararı aldığını duyurdu.
Yarın 13.30'da başlayacak toplantıya, Gül Çiftçi, Burhanettin Bulut, Ensar Aytekin, Gökhan Zeybek, Gökhan Günaydın düzenleyecek.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Antidepresan ülkesi: İlaç kullanımı 70 milyonun üzerinde2.Komplolar, aşk mektupları ve şifalı reçeteler: Yapay zekanın çözdüğü Ortaçağ sırları3.Uluslararası Uzay İstasyonu’nda hava kaçağı alarmı: Astronotlar kapsüle sığındı4.Rusya ve Ukrayna '185'e 185' esir değişimi gerçekleştirdi5.Putin: BRICS yükseliyor; Batı'nın ticaret kuralları değişiyor
6.Trump'tan İran açıklaması: Süreci anlaşmayla ya da sert yöntemlerle yakında sonlandıracağız7.Norveç Millî Takımı, Viking kostümleriyle Dünya Kupası pozu verdi8.Türkiye enflasyonda Arjantin'i geride bıraktı: Dünyada 4. sıraya yükseldi9.'Kürt kadın fıkrası' tepki çekmişti: İş insanı Rahmi Koç hakkında soruşturma başlatıldı10.Bahçeli’den Koç’a soruşturmaya tepki

HARUN TOKAK

ORHAN KESKİN

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER

Antidepresan ülkesi: İlaç kullanımı 70 milyonun üz...

Komplolar, aşk mektupları ve şifalı reçeteler: Yap...

Uluslararası Uzay İstasyonu’nda hava kaçağı alarmı...

Rusya ve Ukrayna '185'e 185' esir değişimi gerçekl...

Putin: BRICS yükseliyor; Batı'nın ticaret kurallar...



