CHP lideri Özel'den iktidara ara seçim çağrısı

CHP lideri Özgür Özel, iktidara ara seçim çağrısını yineleyerek "Dünyaya karşı da güçlü olur, içerde de güçlü olur. Millet ‘değişim istiyorum’ derse, bambaşka bir şey olur. Güveniyorsa gelsin seçimi yapalım, hırsızsak cezamızı millet kessin" dedi. Özel, iktidarın CHP'li belediyelere operasyonlara vatandaşların tepkisini sansürlediğini belirterek; "Seçim istediğimiz yerlerin hiçbirinde seçildiğimiz günden geride değiliz. Bursa’da bu pazar sandık koysak yüzde 70 alacak. Geçen pazar yüzde 50 alacaktı" ifadelerini kullandı. Özel, ara seçim yapılabilmesi için iki aşamalı planları olduğunu belirterek parti liderleri ile bu konuyu görüşeceğini vurguladı.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan operasyonun ardından yaptığı ara seçim çıkışını Nefes'e değerlendirdi.
Temel stratejilerinin halkın önüne sandık getirmek olduğunu söyleyen Özel, "Anketlerde yüzde 65 ‘CHP’lilere yapılanlar haksızlık’ diyor. Bunlar ise kamu yayıncılığı yapanlar da dahil bütün medyalarıyla iftiraya devam ediyorlar. Anketlerde görünen durumu milletin gözünün önüne getirecek bir adım atmak istiyoruz" dedi.
"Güveniyorsa gelsin, yapalım"
Ara seçimini iktidar için de güven tazeleme fırsatı olabileceğini belirten Özel, şöyle konuştu:
“Dünyaya karşı da güçlü olur, içerde de güçlü olur. Millet ‘değişim istiyorum’ derse, bambaşka bir şey olur. Güveniyorsa gelsin seçimi yapalım, hırsızsak cezamızı millet kessin”
AKP ile uzlaşma gerekli mi?
Ara seçim için AKP ile uzlaşmaya gerek olmadığını belirten Özel, bu konuda iki aşamaları planları olduğunu açıkladı. Özel, şunları söyledi:
"Bunun için AK Parti ile uzlaşmamız gerekmiyor. AK Partinin anayasaya uyması yeterli. Seçimlerden 30 ay geçtikten sonra ve normal seçim tarihinden bir yıl öncesine kadar ara seçim yapılabilir. Boşalan sekiz koltuk için seçim yapacaksak Numan Bey’in harekete geçip yapması lazım. Onlar sekiz milletvekili için planlamıyorsa, boş sandalye sayısı 30’a ulaştığında mecbur yaparlar. O zaman yapmazlarsa da ‘seçimden, sandıktan kaçmak’ gibi siyasi bir maliyeti var.”
"AKP direnecek; mevzuat açık"
"İstifalar kabul edilmezse ne olur?" sorusunu ise Özel şöyle yanıtladı:
"22 milletvekili istifa edecek, AK Parti direnecek. Öyle değil, mevzuat açık. Başkanlık Divanı bir haftada imzanın doğru olup olmadığı konusunda tetkik yapar, TBMM’ye sevk eder. Genel Kurul’da da konuşulmadan oylanır"
Özel, gelecek günlerde uygun görürlerse siyasi parti liderleriyle görüşüp bu planlarını anlatacağını, ardından da TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’la görüşeceğini söyledi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU













