CHP Milletvekili Tüm: 7 Haziran'dan bu yana Türkiye'de huzur kalmadı

CHP Milletvekili Tüm: 7 Haziran'dan bu yana Türkiye'de huzur kalmadı

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Türkiye'de toplumun her kesiminin rahatsız ve huzursuz olduğunu iddia ederek, "7 Haziran'dan bu yana Türkiye'de huzur kalmadı, can güvenliği kalmadı. Ekonomi biraz daha bozuldu, faiz arttı, döviz arttı, yoksulluk arttı, sefalet arttı. Değişen hiçbir şey yok. Kısaca toplumun hiçbir sorunu çözülmedi." dedi.

CHP Balıkesir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda milletvekili adayları değerlendirmelerde bulundu. Toplantıya İl Başkanı Mete Erol, adaylar Tüm, Ahmet Akın, Namık Havutça, Ensar Aytekin, Fikret Şahin, Ali Kemal Deveciler ve Ali Er ile diğer partililer katıldı. İl Başkanı Erol, partisinin Türkiye'nin geleceğini düşündüğünü belirterek, "Partimiz, Türkiye'nin geleceği için uzlaşma aramıştır. Kutuplaşmayı ortadan kaldırmanın ve ortak aklı egemen kılmanın peşinde olmuştur." dedi. Milletvekili Mehmet Tüm ise 7 Haziran'da yapılan genel seçimen bu yana Türkiye'de huzur kalmadığını belirterek, "Seçim sonucunda bir milli irade oluştu. CHP olarak bu milli iradeye sonuna kadar saygı gösterdik. Bu doğrultuda yeni bir hükümetin kurulması için elimizden gelen çabayı gösterdik. Ne yazık ki iktidarını kaybeden AKP ve Sayın Cumhurbaşkanımız, yeni bir hükumetin kurulmasından yana olmadılar. Türkiye'yi tekrar seçime götürdüler. 7 Haziran ile 1 Kasım tarihleri arasında Türkiye'de ne değişti? Çok ciddi değişiklikler olmadı ama Türkiye'de kötü şeyler oldu. 7 Haziran'dan bu yana Türkiye'de huzur kalmadı, can güvenliği kalmadı. Ekonomi biraz daha bozuldu, faiz arttı, döviz arttı, yoksulluk arttı, sefalet arttı. Değişen hiçbir şey yok. 13 yıldan bu yana demokratik bir anayasadan söz edildi, ne yazık ki 12 Eylül'ün getirdiği o katı anayasaya daha katı yasalar ekleyerek yoluna devam ettiler. Kısaca toplumun hiçbir sorunu çözülmedi. Eğitimi yazboz tahtasına çevirdiler. Toplumun her kesimi rahatsız ve huzursuz. Türkiye bir Ortadoğu ülkesi oldu. Eskiden bu canlı bombaları Pakistan, Suriye, Irak'ta meydana gelen patlamalarda izliyorduk. Biz yüzümüzü batıya dönen bir ülke olarak AB'ye girmeyi savunuyorduk ama gelinen noktada, AB'ye girme yerine bir Ortadoğu ülkesi olduk ve bu bataklığına girmiş bulunuyoruz." dedi.

Toplumdaki temel meselelerin terör ve can güvenliği olduğunu söyleyen Tüm, bu sebeple mitinglerin iptal edildiğini bildirdi. Toplumun bir canlı bombanın nereden çıkacağını kestiremediğini söyleyerek, "Bunun sorumlusu, şu andaki siyasal iktidardır. Terör örgütlerinin üzerine gitmeyen, hattâ dolaylı olarak desteleyen siyasal iktidar, vatandaşımızın can güvenliğini almamıştır." diye konuştu.

'MİLLET HER ŞEYİN FARKINDA'

Milletvekili Akın ise partisinin birlikten yana bir politika izlediğini belirterek, vatandaşın artık huzur isteğini vurguladı. Vatandaşın, kendilerini seçime götürenleri 1 Kasım'da cezalandıracağını savunan Akın, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Türkiye'de derin bir sessizlik olduğunu belirterek, "Seçim çalışmaları kapsamında köylere gidiyoruz. Herkes, her şeyin farkında. Millet, neyin ne olduğunu çok iyi biliyor. Derin bir sessizlik var. Bu sessizliğin nereye gideceğini hepimiz tahmin ediyoruz. Oyun bozmadan, sadece Türkiye'nin geleceğini düşünerek asla ayrımcılık yapmadık. Ayrımcılığın kimseye faydası yok. Gelin birlik olalım." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber CHP Milletvekili Tüm: 7 Haziran'dan bu yana Türkiye'de... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER