CHP'li belediyelere 'teröre finansman' suçlamasıyla operasyon: Çok sayıda gözaltı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Mart 11 2025
Paylaş
X Post
CHP'li Sarıyer ve Şişli belediyelerine 'terör örgütü DHKP-C 'ye 2014-2016 yılları arasında ihaleler üzerinden finansman sağladıkları' gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında 34 adrese baskın yapıldı, 32 şüpheli gözaltına alındı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütü DHKP/C'ye 2014 - 2016 yılları arasında finans sağladığı iddiasıyla 32 şüphelinin yakalanarak gözaltına alındığını bildirdi.
Cumhuriyet'te yer alan habere göre gözaltına alınanlar arasında Şişli, Sarıyer, Ataşehir ve Maltepe Belediyesi çalışanlarının da olduğu aktarıldı.
Öte yandan hakkında gözaltı kararı verilenler arasında eski Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'in de olduğu öğrenildi.
ŞÜKRÜ GENÇ İÇİN GÖZALTI KARARI
Hakkında gözaltı kararı verilen şüpheliler arasında eski Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'in de olduğu öğrenildi.
İNÖNÜ TANIK SIFATIYLA ÇAĞRILDI
Soruşturma kapsamında 38 kişi hakkında gözaltı kararı verilirken, 32 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında dönemin Ataşehir ve Maltepe belediye başkan yardımcılarının da bulunduğu kaydedildi.
Eski Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın 'mağdur', eski Şişli Belediye Başkanı Hasan Hayri İnönü ve eski Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Emir Sarıgül'ün 'tanık' sıfatıyla ifadeye çağrıldığı öğrenildi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Tenkil Müzesi'nin yeni sergisi ziyaretçi akınına uğradı2.Karikatür paylaşımı suç sayıldı: Emekli vatandaşa “cumhurbaşkanına hakaret” iddianamesi3.Uyuşturucu soruşturmasında tutuklanan isim Yeşilçam’ın çocuk yıldızı çıktı4.Gülistan Doku’nun ailesi: 6 yıl sonra failler bir bir bize ulaşıyor5.‘Hayatımda hiçbir şeye bu kadar sert vurmadım’: Köpekbalığı saldırısına uğramak nasıl bir şey?
6.Yeni fotoğraflar ortaya çıktı: Elon Musk ve Mark Zuckerberg, Epstein ile akşam yemeğinde7.Asker kaçağına dönüşen Rus ‘savaş kahramanı’: ‘Ukrayna’dan kurtulmak için kendimi ve adamlarımı vurdum’8.MetroPOLL Araştırma’dan yeni anket: Geçim şartları için “iktidar değişikliği gerekli” mi?9.Trabzonspor’un takım otobüsüne saldırı anları kamerada10.ABD’de nefes kesen kurtarma: Buzlar arasında mahsur kalanlar böyle kurtarıldı

HARUN TOKAK
ESRA BÜYÜKCOMBAK

ŞERİF ALİ TEKALAN

ORHAN KESKİN

NUMAN YILMAZ YİĞİT
ÇOK OKUNAN HABERLER

Tenkil Müzesi'nin yeni sergisi ziyaretçi akınına u...

Karikatür paylaşımı suç sayıldı: Emekli vatandaşa ...

Uyuşturucu soruşturmasında tutuklanan isim Yeşilça...

Gülistan Doku’nun ailesi: 6 yıl sonra failler bir ...

‘Hayatımda hiçbir şeye bu kadar sert vurmadım’: Kö...






