CHP'li vekil adaletsizliğe sessiz kalamadı: 'Vicdanımız sızladı’ sözcüğü bile kifayetsiz kalır'
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Nisan 8 2025
Paylaş
X Post
Annesi cezaevinde olduğu için iki kardeşine bakmak zorunda kalan epilepsi hastası 15 yaşındaki Sümeyra'nın ölümüne tepki gösteren CHP Milletvekili Türkan Elçi "Vicdanımız sızladı’ sözcüğü bile kifayetsiz kalır" dedi.
Annesi cezaevinde olduğu için iki kardeşine bakmak zorunda kalan epilepsi hastası 15 yaşındaki Sümeyra’nın ölüm haberi Türkiye’yi yasa boğdu. CHP Milletvekili Türkan Elçi de Gelir’in ölümüyle ilgili “15 yaşındayken kardeşlerinin sorumluluğunu yüklenerek yükün altında ezilen günahsız bir çocuğun ölümü karşısında ‘vicdanımız sızladı’ sözcüğü bile kifayetsiz kalır” dedi.
Kardeşlerine Bakmak Zorunda Bırakıldı
Bold'da yer alan habere göre annesi tutuklandığı için kardeşlerine bakmak zorunda kalan 15 yaşındaki Sümeyra Gelir, 3 Nisan’da Bolu’daki evlerinde yatağında ölü olarak bulundu. Epilepsi hastası olan Gelir’in bir epilepsi nöbeti nedeniyle öldüğü tahmin ediliyor. Gelir’in cenazesi toprağa verilirken, CHP İstanbul Milletvekili Türkan Elçi, sosyal medya hesabından bu ölümle ilgili paylaşımda bulundu.
‘Vicdanımız Sızladı’ Sözcüğü Bile Kifayetsiz Kalır
Halk TV’de Gelir’in ölümüne ilişkin yayınlanan haberi alıntılayan Elçi, “Bir annenin hangi suçtan yargılandığına bakmaksızın cezaevindeyken çocuğunu kaybetmiş olması kendine ‘insanım’ diyen herkesin vicdanını sızlatabilmelidir” dedi.
Sümeyra Gelir’in 15 yaşında olmasına rağmen annesinin yükünü de üstlenerek iki kardeşine bakmak zorunda kaldığını hatırlatan Elçi, “15 yaşındayken kardeşlerinin sorumluluğunu yüklenerek yükün altında ezilen günahsız bir çocuğun ölümü karşısında ise ‘vicdanımız sızladı’ sözcüğü bile kifayetsiz kalır” ifadelerini kullandı. “Aynı ülkenin vatandaşları olarak acınız acımızdır diyebilmeliyiz” diyen Elçi, Sümeyra’nın ailesine sabır diledi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hürmüz Boğazı'nın kapatılması baklavayı nasıl etkileyebilir?2.Ölüme yaklaşan insanlar hangi rüyaları görüyor?3.İran savaşı: Trump karar veremedi, çatışmaya mı dönülecek?4.Avrupa neden diğer kıtalardan daha hızlı ısınıyor?5.Finans devi bayram tatilinde yüzde 55 kârı cebine koydu, Türkiye'den çekildi
6.İran: Trump, diplomasiye üçüncü kez ihanet ediyor7.Maraş'ta deprem konutları 3 yıldır teslim edilmedi: Vatandaşlar, çadır ve konteynırda yaşıyor8.CHP'de iki bayramlaşma: Özel ve Kılıçdaroğlu neler söyledi?9.Yandaş gazeteciden 'Mansur Yavaş' hakkında tehdit gibi sözler: 'Ona geçmiş olsun'10.ABD'den Tom Barrack için kritik karar
ESRA BÜYÜKCOMBAK

ŞERİF ALİ TEKALAN

NURULLAH KAYA

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER

Hürmüz Boğazı'nın kapatılması baklavayı nasıl etki...

Ölüme yaklaşan insanlar hangi rüyaları görüyor?

İran savaşı: Trump karar veremedi, çatışmaya mı dö...

Avrupa neden diğer kıtalardan daha hızlı ısınıyor?

Finans devi bayram tatilinde yüzde 55 kârı cebine ...



