CHP'li vekillerden açıklama: 'CHP'ye ve demokrasiye saldırılar karşısında dimdik ayaktayız'
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Temmuz 10 2025
Paylaş
X Post
CHP’nin TBMM’deki 134 milletvekilinin CHP’li belediye başkanlarının gözaltına alınma ve tutuklanmalarına ilişkin açıklamasında, "saray rejiminin seçmenin iradesini yargıyı araçsallaştırarak, yok saydığı" belirtilerek, "Saray rejimine karşı, CHP'ye ve demokrasiye saldırılar karşısında CHP Milletvekili Grubu olarak dimdik ayaktayız, asla ödün vermeyeceğiz, geri adım atmayacağız. Genel Başkanımız Özgür Özel’in, Cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İmamoğlu’nun ve hukuksuz bir biçimde gözaltına alınan, tutuklanan seçilmiş tüm belediye başkanlarımızın yanındayız” ifadesi kullanıldı.
CHP’nin TBMM’deki 134 milletvekilinin yaptıkları ortak açıklamada, CHP’li belediye başkanlarının gözaltına alınıp tutuklanmalarına tepki gösterildi. Açıklamada, “AKP’nin 23 yıllık iktidarının politikaları sonucunda, derin bir ekonomik krizle birlikte, bugün Türkiye’de derin bir demokrasi krizi yaşanıyor” denildi.
Cumhuriyet'te yer alan habere göre açıklamada , şu ifadelere yer verildi:
"DEMOKRASİ GELENEĞİMİZE VE KAZANIMLARIMIZA DA YÖNELİK"
“Saray rejimi, 19 Mart darbesiyle, doğrudan yurttaşın seçme ve seçilme hakkına darbe yapmıştır. Bu darbe sadece belediye başkanlarımıza değil, o başkanları seçen milyonlarca yurttaşımızın iradesine, yani millet egemenliğine yapılmıştır. Seçimle iktidarda kalmasının artık mümkün olmadığını, rıza üretemediğini anlayan saray rejimi, bu nedenle seçmenin iradesini yargıyı araçsallaştırarak yok sayıyor; anayasa ve yasalar çiğneniyor, seçilmiş belediye başkanları hukuksuz bir biçimde gözaltına alınıyor ve hukuki gerekçeler olmaksızın tutuklanıyor.
Bu saldırıların sadece partimize yönelik değil, Cumhuriyetimize, demokrasi geleneğimize ve kazanımlarımıza da yönelik olduğu ortadadır. İktidarın laiklik karşıtı provokasyonlara ve Cumhuriyet’i darbe olarak niteleyen hadsizliklere yönelik sessizliği, bu durumun açık ikrarı niteliğindedir. Saray rejiminin partimizin ön seçimle belirlenmiş Cumhurbaşkanı adayını ve seçilmiş belediye başkanlarını hukuksuz bir biçimde tutuklayarak ve genel başkanını tehdit ederek doğrudan hedef yapması, aslında, ülkemizi otoriter rejimden kurtararak demokratik rejime taşıyacak en güçlü kalenin Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu açık olarak göstermektedir.
"TUTUKLANAN SEÇİLMİŞ TÜM BELEDİYE BAŞKANLARIMIZIN YANINDAYIZ"
Ne Cumhuriyetimiz ne de Cumhuriyet Halk Partimiz masa başında kuruldu. Cumhuriyet Halk Partisi, Gazi Mustafa Ke
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Deutsche Bank açıkladı: Türkiye ekonomisinde neler olacak?2.Yeni Parti'den Mansur Yavaş mesajı: "Süreci hassas yürütüyoruz"3.139 yıllık Alman pil devi Varta iflas etti4.Pinpon topu değil bunlar insan! Çiğdem Mater ve Mine Özerden, yeniden Silivri’ye sevk ediliyor5.Gürlek PKK'ya özel düzenlemeyi itiraf etti: Genel af ve kişiye özel hüküm yok
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HÜSEYİN ODABAŞI

ŞERİF ALİ TEKALAN

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Deutsche Bank açıkladı: Türkiye ekonomisinde neler...

Yeni Parti'den Mansur Yavaş mesajı: "Süreci hassas...

139 yıllık Alman pil devi Varta iflas etti

Pinpon topu değil bunlar insan! Çiğdem Mater ve Mi...

Gürlek PKK'ya özel düzenlemeyi itiraf etti: Genel ...







