Demokrat Parti’de kongre gerginliği: İstifa etmeleri bekleniyor
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Kasım 15 2024
Paylaş
X Post
Gültekin Uysal’ın sürpriz kongre kararı partiyi karıştırdı. TBMM’de grup kurmak için DEVA Partisi ile yapılan görüşmelerde Uysal’ın, “Yeni oluşumun adı Demokrat Parti olacak” ısrarı nedeniyle başarısız olmasıyla başlayan gerginlik, olağanüstü kongre ile zirveye çıktı. Partinin hafta sonu yapılacak kongresine katılmama kararı alan 2 milletvekilinin de istifa etmesi bekleniyor.
Demokrat Parti’de Meclis’in tatil olduğu dönemde başlayan gerginlik sürpriz olağanüstü kongre kararı ile zirve yaptı. Parti içinde Genel Başkanı Gültekin Uysal’a yönelik tepki büyürken, hafta sonu yapılacak kongreden sonra kopmaların yaşanması bekleniyor.
DEVA İLE YAPILAN GÖRÜŞMELR
6’lı masadan 3 milletvekili alarak kalkan Demokrat Parti’de gerginlik yaz aylarında başladı. DEVA Partisi ile yapılan grup kurma görüşmelerinde ilk tartışmalar yaşandı. Bu görüşmelerde halen 15 milletvekili olan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan “Demokrat-DEVA” önerisine rağmen Uysal, “Biz daha eski bir partiyiz. Yeni oluşumun ismi Demokrat Parti olacak” sözleriyle rest çekmesiyle bitti.
Bu oluşum için büyük çaba gösteren DP Milletvekilleri Cemal Enginyurt ve Salih Uzun buna tepki gösterdi. Bağımsız 3 milletvekili ile de 21 sayısıyla kurulaması amaçlanan grup kurma çabalarının boşa gitmesi parti içindeki gerilimi daha da arttırdı.
SÜRPRİZ KONGRE KARARI
Meclis kulislerinde dolaşan iddialara göre Gültekin Uysal, milletvekilleri ve parti yöneticilerine danışmadan 17 Kasım Pazar günü için kongre kararı aldı. Genel Başkan Uysal’ın Partinin Genel İdare Kurulu (GİK) listesini de tek başına hazırlaması üzerine İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt ve İzmir Milletvekili Salih Uzun kongreye katılmayacaklarını açıkladılar.
İSTİFA MI EDECEKLER?
Cemal Enginyurt ve Salih Uzun’un kongrenin ardından önümüzde hafta partilerinden istifa edecekleri öğrenildi. Bu iki milletvekilinin yeni bir parti kurmayı amaçladıkları öne sürüldü. Enginyurt ve Uzun’un başlatacakları siyasi hareketle sağ ve soldan umduklarını bulamayanları kendileriyle hareket etmeye çağıracakları da ifade ediliyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Neden acaba? MHP'li Feti Yıldız mutlak butlan paylaşımını sildi2.Tenkisata gidildi! Özgür Özel’in koruma ekibinin yarısı görevden alındı3.İran'dan Hürmüz Boğazı açıklaması: "Geçiş ücreti iddiaları gerçeği yansıtmıyor"4.İsrail Gazze'de katliamlarını sürdürüyor: 72 bin 797 kişiye ulaştı5.Yeni Dünya Düzeninde İki Dev: Rusya ve Çin’in Stratejik İşbirliği ve Gelecek Perspektifi
6.Gözaltına alınmıştı: Serenay Sarıkaya hakkında yeni gelişme7.AYM’den kritik karar: Erdoğan’ın yetkisi iptal edildi8.'Mutlak butlan' itirazı: MHP'li Feti Yıldız'dan dikkat çeken 'yetki' çıkışı9.Kuryeler, aklanan paraları '5 liralık banknotla' teslim almış10.Öcalan'dan, CHP Genel Merkezi'ndeki polis baskınına tepki: 'Demokraside olacak şey midir?'

ARİF ASALIOĞLU

ABDULLAH AYMAZ

CUMA KARAMAN

KADİR GÜRCAN

NUMAN YILMAZ YİĞİT
ÇOK OKUNAN HABERLER

Neden acaba? MHP'li Feti Yıldız mutlak butlan payl...

Tenkisata gidildi! Özgür Özel’in koruma ekibinin y...

İran'dan Hürmüz Boğazı açıklaması: "Geçiş ücreti i...

İsrail Gazze'de katliamlarını sürdürüyor: 72 bin 7...

Yeni Dünya Düzeninde İki Dev: Rusya ve Çin’in Stra...







