Destici, Hüda Par'ı onaylamıyor ama görüşmeden rahatsız değil
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Mart 16 2023
BBP lideri Mustafa Destici'den, Erdoğan'a desteğini açıklayarak Cumhur İttifakı ile temas halinde olan HÜDA PAR ve Osman Öcalan'ın 2019 seçimlerinde TRT'ye çıkarılması olayıyla ilgili dikkat çeken çıkış geldi.
HÜDA PAR'ın parti programında onaylamadıkları ve kabul etmedikleri maddeler olduğunu ifade eden Destici, "Ama görüşmeden rahatsızlık olmaz" dedi. Destici, 2019'daki yerel seçimlerde Osman Öcalan’ın TRT ekranlarına çıkarılmasını da eleştirerek "Yanlıştı, o zaman söyledim" diye konuştu.
Seçimlerin 14 Mayıs olarak belirlenmesinin ardından siyaset arenasında ittifak görüşmeleri devam ederken AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a desteğini açıklayan ve Cumhur İttifakı ile temas halinde olan HÜDA PAR'a ilişkin tartışmalar sürüyor.
İttifak bileşenlerinden MHP ve BBP'nin parti programında dikkat çeken maddeler bulunan HÜDA PAR konusunda alacağı tavır da merak edilirken BBP lideri Mustafa Destici, Ülke TV’de katıldığı programda soruları yanıtladı.
Cumhuriyet'in haberine göre Destici özetle şunları söyledi:
“HDP bir terör örgütünün partisidir. Hala Türkiye’yi bölmeye; sivilini askerini polisini şehit etmeye çalışan, bununla ilgili silahlı mücadele veren bir terör örgütünün uzantısıdır. Ama şimdi HÜDA PAR’a baktığmız zaman evet onaylamayacağımız şeyler var. Anayasa’da Türklük kavramını çıkarılması gibi. Gerçi bunlar ‘Hepsini söylemiyoruz’ diyorlar. Ama programlarında var. HÜDA PAR’la görüşülebilir. Görüşmeden konuşmadan rahatsızlık olmaz. Herkes fert olarak siyasi olarak düşüncelerini ifade edebilirler. BBP ile AKP’de her konuda aynı düşünmüyor. Ama bunu terör ve şiddetle demokrasinin dışına çıkarak gerçekleştirmek isteyemez. Kırmızı çizgi budur. HDP ile HÜDA PAR’ı ayıran budur.
'HÜDA PAR ÜLKENİN BÜTÜNLÜĞÜNDEN YANA'
HÜDA PAR’ı Hizbullah’ın geçmişteki eylemleri ile eleştirenler var, doğrudur. Hizbullah'ın kanlı eylemleri geçmişteki kabul etmiyoruz. HÜDA PAR onları savunuyor mu? Ya da onları yapan terör örgütü var mı? Yok. Onlar 20 sene öncesinde kalmış. HÜDA PAR’ı
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Almanya'da yılbaşı kabusa döndü: Çok sayıda ölü ve yaralı var, yüzlerce kişi gözaltında2.Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğu başladı!3.İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaşandı4.Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti5.İsviçre şokta! Yılbaşı eğlencesinde çıkan yangında 40 kişi öldü
6.DEM Parti'nin 'Öcalan'a özgürlük' mitingi ertelendi!7.İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini yasakladı8.Yalova’daki IŞİD saldırısı sonrası yakalanan 25 şüpheli adliyeye sevk edildi9.Dehşete düşüren iddia: İstanbul'da iki aylık bebek aç bırakılarak öldürüldü10.Artvin’de çığdan ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi 1 kayıp aranıyor

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Almanya'da yılbaşı kabusa döndü: Çok sayıda ölü ve...

Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğ...

İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaş...

Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti

İsviçre şokta! Yılbaşı eğlencesinde çıkan yangında...


