Diyarbakır'da öğretmenlerin "gözaltı" isyanı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Kasım 11 2020
Paylaş
X Post
Diyarbakır'da geçen hafta gözaltına alınan 29 öğretmenden biri tutuklandı, diğerleri serbest bırakıldı. Gözaltıların bir gözdağı olduğunu savunan Eğitim-Sen, öğretmenlerin gözaltına alınma şekline de tepkili.
"Sabah 06.00'da geldiler. Eşimi de gözaltına alacaklardı. İki yaşındaki kızımı bırakacak kimse olmadığı için sadece beni aldılar”.
Bu sözler, Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Diyarbakır 1 nolu Şubesi'nin Örgütlenme Sekreteri Tahir Çetin'e ait. Çetin, 6 Kasım'da Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen "terör" soruşturması kapsamında, gözaltına alınan 29 öğretmenden biri. Çetin, Terörle Mücadele Şubesi'nde iki gün gözaltında kaldıktan sonra ifadesi alınıp serbest bırakıldı.
Polis sorgusunda kendisine 8 Mart gibi katıldığı etkinliklerle ilgili sorular sorulduğunu söyleyen Tahir Çetin'e göre operasyonun sebeplerinden biri iktidara yakın sendikanın üye kaybetmesi. Son dönemde Eğitim-Sen'in üye kaybının az olduğunu, hatta altı aylık sürede yeni üyeler kaydettiklerini söyleyen Elçi, "Bu, belli kesimleri rahatsız etmiş olacak ki operasyona karar verildi. Bizim de herhangi bir suça bulaşmamız söz konusu olmadığı için uyduruktan gerekçeler hazırlandı" iddiasında bulunuyor.
Bu kez farklı bir uygulama yaşandığını söyleyen Çetin, "Hepimizin okullarında arama yapıldı. Bu uygulamaya ilk kez gidildi diye düşünüyorum. Daha önce hiç rastlamadım. Burada bir mesaj verilmek istendi herhalde. Bütün eğitim camiasına 'ayağınızı denk alın' mesajı verildi" diye sözlerini sürdürdü.
Beş öğretmen okullardan gözaltına alındı
Diyarbakır'da yürütülen soruşturma kapsamında ilk kez okullara operasyon yapıldı, beş öğretmen sınıfta veya Öğretmenler Odası'nda gözaltına alındı.
Ancak gözaltına alınan öğretmenlerin savcılığın 2019'da açtığı dosyaya itirazı var. 'Terör' iddiasıyla başlatılan soruşturmaya sendikal faaliyet, mitingler ve basın açıklamalarına katılımın konu edildiğini belirten Eğitim-Sen, adresleri belli olan ve kaçma şüphesi olmayan d
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.CHP'ye bir şok daha: Özel'in başlattığı TBMM yürüyüşüne de soruşturma açıldı2.Kılıçdaroğlu, Özel ve ekibini suçladı: 'Bu tabloya biz yol açmadık'3.CHP'ye polis müdahalesi dünya gündeminde4.Dialog Konkret'ten çeşitlilik, uzlaşma ve tartışmaya yeniden itibar kazandıran bir akşam5.Havari ve Sahabi Ruhlu Çağın Adanmışları
6.Türkiye cezaevlerindeki tutsak bebekler uluslarası basında7.Artık arınamazlar!8.Böyle 'U' dönüşü görülmedi: Bilgi Üniversitesi'ni bir imza ile kapatan Erdoğan, kendi kararını iptal etti9.CHP Genel Merkezi'ne çok sert polis müdahalesi10.Özel'den 'videolu' açıklama: 'Bir saldırı altındayız, buradan çıkmayacağız!'

ARİF ASALIOĞLU

ABDULLAH AYMAZ

CUMA KARAMAN

KADİR GÜRCAN

NUMAN YILMAZ YİĞİT
ÇOK OKUNAN HABERLER












