Erdoğan ile Putin arasında yeni görüşme
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Eylül 29 2022
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı yönetiminden yapılan duyuruda, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında bir telefon görüşmesi yapıldığı aktarıldı.
Moskova yönetimi tarafından Ukrayna'nın işgal altındaki bölgelerinde yapılan Rusya'ya katılım referandumuna gelen tepkiler sürerken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında bir telefon görüşmesi yapıldığı aktarıldı.
Cumhuriyet'te yer alan habere göre Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin son gelişmeler değerlendirildi.
Erdoğan, görüşmede, uzun süredir üzerinde çalıştıkları Rusya-Ukrayna esir değişiminin başarıyla sonuçlanmasından ve Birleşmiş Milletlerin de katkısıyla geliştirdikleri İstanbul Mutabakatı’nın işlemesinden memnuniyet duyduğunu ifade etti.
Kasım ayında süresi dolacak olan mekanizmanın uzatılmasının müşterek menfaat olduğunu belirten Erdoğan, Rus gübresinin ve tahıl ürünlerinin kesintisiz ihracı konusunda da çalışmaya devam ettiklerini dile getirdi.
Erdoğan, daha olumlu gelişmelerin önünün açılabilmesi için gerilimi düşürmeye yönelik adımlara ihtiyaç olduğunu, Rusya’dan da Ukrayna’daki bazı bölgelerin Rusya’ya katılımı meselesi başta olmak üzere, bu süreci kolaylaştıracak adımlar atmasının beklendiğini söyledi.
Rusya Devlet Başkanı Putin’den müzakerelere bir fırsat daha vermesini isteyen Erdoğan, bu süreçte kolaylaştırıcı bir rol oynamaya hazır olduklarını kaydetti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğu başladı!2.İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaşandı3.Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti4.İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini yasakladı5.DEM Parti'nin 'Öcalan'a özgürlük' mitingi ertelendi!
6.İsviçre şokta! Yılbaşı eğlencesinde çıkan yangında 40 kişi öldü7.Yalova’daki IŞİD saldırısı sonrası yakalanan 25 şüpheli adliyeye sevk edildi8.Artvin’de çığdan ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi 1 kayıp aranıyor9.Dehşete düşüren iddia: İstanbul'da iki aylık bebek aç bırakılarak öldürüldü10.Dev kamu kurumunu iflasa sürükleyen yöneticiler maaşlarını katlamış

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğ...

İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaş...

Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti

İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini ya...

DEM Parti'nin 'Öcalan'a özgürlük' mitingi ertelend...


