Erdoğan, İstanbul'u CHP'den almakla tehdit etti!

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cuma, Haziran 19 2026
Paylaş
X Post
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Halkalı-Arnavutköy Metro Hattı’nın açılışında CHP’yi hedef aldı. CHP’deki kurultay ve “mutlak butlan” tartışmalarına gönderme yapan Erdoğan, “Eğer becerebiliyorsanız önce şaibesiz bir kurultay yapmayı öğrenin.” dedi. İstanbul trafiğine ilişkin de konuşan Erdoğan, kentin “beceriksiz idarecilerin elinde eziyete dönüşmüş” trafiğini yeni metro hatlarıyla rahatlatacaklarını söyledi. Erdoğan ayrıca 7-8 Temmuz’da NATO liderlerini Türkiye’de ağırlamaya hazırlandıklarını açıkladı.
Erdoğan, İstanbul'u CHP'den almakla tehdit etti!

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Halkalı-İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı ringinin ikinci etabı olan Halkalı-Arnavutköy kesiminin açılışında konuştu. Erdoğan, İstanbul’un trafik sorununa ilişkin değerlendirmelerde bulunurken CHP’deki kurultay süreci ve “mutlak butlan” tartışmalarına da değindi. Daha önce CHP’deki siyasi ve hukuki mücadelenin tarafı olmadıklarını söyleyen Erdoğan, bu kez CHP yönetimini doğrudan hedef aldı. Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

    İstanbul beklemez, İstanbul ihmale gelmez, İstanbul vizyonsuzluğu kaldırmaz. İstanbul’u kaderine terk etmemekte kararlıyız. İstanbul’un trafik başta olmak üzere sorunlar yumağı altında ezilmesine izin vermeyeceğiz. Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı’nın Halkalı-Arnavutköy kesiminin hizmete girmesiyle sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en uzun metrolarından biri tamamlandı.


    Projenin 25 senede vakitten 117 milyon saat tasarruf ettirmesini, ekonomik faydanın ise toplam 935 milyon avroyu bulmasını bekliyoruz. Şehrimiz yeni metro hatları kazandıkça İstanbul’un beceriksiz idarecilerin elinde artık eziyete dönüşmüş trafiğini rahatlatacağız.


    7-8 Temmuz’da NATO liderlerini Türkiye’de ağırlamaya hazırlıyoruz. Yıl boyunca ülkemizin ev sahipliğinde birçok uluslararası etkinlik düzenlenecek. Trump’ı ve liderleri ağırlayacağız. Türkiye, bölgesel krizlerin mezesi değil, işte en son İran Savaşı’nda olduğu gibi çözüm çabalarının baş aktörüdür.


    Dış politikada bize ders vermek sizin boynunuzu ziyadesiyle aşar. Gidin kapasitenize ve kalibrenize uygun işleri kovalayın. Mesela koltuk kapmaca, salon kapmaca oynayın. Eğer becerebiliyorsanız önce şaibesiz bir kurultay yapmayı öğrenin. Siz birbirinizle koltuk kavgası verirken, biz yürüttüğümüz ince diplomasiyle bölgemizdeki çatışmaları dindirmenin kavgasını verdik.

Bu haberler de ilginizi çekebilir