Eski savcı Bharara, Zarrab davasının bilinmeyenlerini yazdı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Mart 7 2019
Paylaş
X Post
Reza Zarrab (Rıza Sarraf) soruşturmasını ABD’de başlatan, eski New York Güney Bölgesi Başsavcısı Preet Bharara yeni kitabından bazı bölümleri CNBC ile paylaştı. Bharara, 333 sayfadan oluşan “Bir Savcının Suç Ceza ve Hukukun Üstünlüğü Konusundaki Düşünceleri” isimli kitapta Zarrab davasının bilinmeyen bazı yönlerine de yer verdi.
Reza Zarrab (Rıza Sarraf) soruşturmasını ABD’de başlatan, eski New York Güney Bölgesi Başsavcısı Preet Bharara’nın hatıralarını paylaştığı kitap 19 Mart’ta piyasaya çıkıyor.
"Wall Street’in şerifi" olarak adlandırılan ve birçok yolsuzluk soruşturmasını açan eski başsavcı Bharara’nın kitabında yazacakları merakla bekleniyor.
Bharara’nın kaleme aldığı kitap daha piyasaya çıkmadan Amazon üzerinden yapılan online satışlarla hukuk kategorisinde en fazla satan kitap olarak zirveye yerleşti.
Bharara kitabından bazı bölümleri CNBC ile paylaştı. Eski Başsavcı Bharara, 333 sayfadan oluşan “Bir Savcının Suç Ceza ve Hukukun Üstünlüğü Konusundaki Düşünceleri” isimli kitapta, Sarraf davasının bilinmeyen bazı yönlerine de yer verdi.
"ZARRAB'IN BAZI ÜST DÜZEY SİYASİLER İLE İLİŞKİLERİ VARDI"
Amerika'nın Sesi'nden Can Kamiloğlu'nun haberine göre, Bharara, kitabında Zarrab davasıyla ilgili bölüme “Açtığınız basit bir ceza davasının tuhaf uluslararası olaylara nasıl yol açtığını bir düşünün.” diye başladı.
Bharara’nın kitabında, Zarrab davasıyla ilgili şu ana kadar açıklanan bazı bölümlerde yazdıkları şöyle:
"2016 yılının mart ayında Rıza Sarraf ve ailesi Türkiye’den Disney World'e tatil yapmak için bir yolculuğa çıktı. Sarraf, hem İran hem de Türk vatandaşı olan İran asıllı bir altın tüccarıydı.
Sarraf’ın, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da aralarında bulunduğu ülkedeki bazı üst düzey siyasiler ve işadamlarıyla yakın ilişkileri vardı.
Türkiye’nin ekonomiden sorumlu bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye’nin en büyük devlet bankalarından biri olan Halkbank'ın eski genel müdürü Süleyman Aslan da bu k
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Türkiye'nin yakından tanıdığı ABD'li siyasetçi öldü2.Hamaney sonrası İran'da yeni dönem resmen başladı3.Hizmet Hareketi gönüllülerine yönelik nefret operasyonlarında 720 bin kişi hakkında adli işlem yapıldı4.Kulis: Damatların sessizliğinin nedeni Bilal Erdoğan planı5.Özgür Özel: Yeni parti için program ve logo çalışmaları başladı
6.Haluk Levent gözaltına alındı; Başsavcılık'tan açıklama: Bağışlar şüphelilerce şahsi hesaplara aktarıldı7.Özel: Ankara’da savcı atama mülakatlarında “Önüne isim geldiğinde gözünü kırpmadan tutuklayabilecek misin?” diye soruluyor8.ABD'den Hürmüz Boğazı açıklaması: Boğaz İran'ın kontrolünde değil; tüm gemilere açık9.15 Temmuz gerçekleri öğrenilsin istemiyorlar: Bir ayda 2 bin 702 hesaba erişim engeli10.Trump’ın yeni uçağı krize yol açtı: 5 gazeteciye kaynaklarını açıklama celbi

ARİF ASALIOĞLU
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

HÜSEYİN ODABAŞI

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Türkiye'nin yakından tanıdığı ABD'li siyasetçi öld...

Hamaney sonrası İran'da yeni dönem resmen başladı

Hizmet Hareketi gönüllülerine yönelik nefret opera...

Kulis: Damatların sessizliğinin nedeni Bilal Erdoğ...

Özgür Özel: Yeni parti için program ve logo çalışm...





