Filipinler'de ölü sayısı 400'ü aştı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Aralık 31 2021
Paylaş
X Post
Filipinler'in orta ve güneydoğu kesimlerini vuran Rai Tayfunu'nun yol açtığı afette ölenlerin sayısının 405'e yükseldiği bildirildi.
Channel News Asia'nın haberine göre, Ulusal Afet Dairesi başkanı Ricardo Jalad basın toplantısında yaptığı açıklamada, ölümlerin çoğunun boğulma, ağaç devrilmesi ve toprak kayması nedeniyle gerçekleştiğini belirtti.
Jalad, tayfunda 530 binden fazla evin hasar gördüğünü ve bunların üçte birinin tamamen yıkıldığını aktararak, afetin ülkenin altyapı ve tarımına verdiği zararın 620 milyon dolar olduğunu kaydetti.
Tayfunda, ölenlerin sayısının 405'e yükseldiği, 82 kişinin halen kayıp, 1147 kişinin de yaralı olduğu bilgisi paylaşıldı.
Hükümet verilerine göre de tayfundan 4,5 milyon kişi etkilendi.
Tayfunun yıkıcı etkisini gösterdiği Bohol eyaletinde de Afet Dairesi Başkanı Anthony Damalerio, "Tayfun büyük yıkıma neden oldu ve kuzey Bohol'a bir bomba düşmüş gibiydi." değerlendirmesinde bulundu.
Damalerio, tayfun nedeniyle 109 can kaybının görüldüğü eyalette, barınma, yiyecek ve su ihtiyacı olduğunu aktardı.
Filipinler'de her yıl ortalama 20 fırtına ve tayfun etkili oluyor. Rai, bu yıl Güneydoğu Asya ülkesini vuran 15'inci ve en ölümcül tayfun oldu.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Ölüme yaklaşan insanlar hangi rüyaları görüyor?2.İran savaşı: Trump karar veremedi, çatışmaya mı dönülecek?3.Finans devi bayram tatilinde yüzde 55 kârı cebine koydu, Türkiye'den çekildi4.İran: Trump, diplomasiye üçüncü kez ihanet ediyor5.Hürmüz Boğazı'nın kapatılması baklavayı nasıl etkileyebilir?
6.Avrupa neden diğer kıtalardan daha hızlı ısınıyor?7.CHP'de iki bayramlaşma: Özel ve Kılıçdaroğlu neler söyledi?8.Maraş'ta deprem konutları 3 yıldır teslim edilmedi: Vatandaşlar, çadır ve konteynırda yaşıyor9.Yandaş gazeteciden 'Mansur Yavaş' hakkında tehdit gibi sözler: 'Ona geçmiş olsun'10.ABD'den Tom Barrack için kritik karar
ESRA BÜYÜKCOMBAK

ŞERİF ALİ TEKALAN

NURULLAH KAYA

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER

Ölüme yaklaşan insanlar hangi rüyaları görüyor?

İran savaşı: Trump karar veremedi, çatışmaya mı dö...

Finans devi bayram tatilinde yüzde 55 kârı cebine ...

İran: Trump, diplomasiye üçüncü kez ihanet ediyor

Hürmüz Boğazı'nın kapatılması baklavayı nasıl etki...



