Financial Times'tan flaş iddia: Ukrayna’da cephe hattı çökmek üzere
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Kasım 11 2025
Paylaş
X Post
Financial Times’a göre Rus ordusunun Pokrovsk kentinde ilerleyişi hızlanırken, Ukrayna ordusu cephede asker yetersizliği nedeniyle savunmada zorlanıyor. Uzmanlar, “Kiev artık her kilometreyi koruyacak askere sahip değil” uyarısında bulundu.
İngiliz Financial Times gazetesi, 11 Kasım tarihli analizinde Ukrayna ordusunun cephede ciddi bir insan gücü kriziyle karşı karşıya olduğunu ve bunun ülkenin doğusundaki Pokrovsk şehrini çökme noktasına getirdiğini yazdı.
Gazetenin haberine göre, Rus birlikleri kasım ayı başında Pokrovsk’a doğru ilerleyişini hızlandırırken, Ukrayna ordusundan ve sivil toplumdan bazı isimler “geri çekilme çağrısı” yapmaya başladı.
Eski Savunma Bakan Yardımcısı ve Come Back Alive adlı askeri yardım vakfının kurucusu Vitaliy Deynega, Facebook hesabında yaptığı paylaşımda “Durum resmi açıklamalarda anlatıldığı kadar kontrol altında değil. Bu şehirlerden çıkmamız gerekiyor, hâlâ mümkünken” ifadelerini kullandı.
UKRAYNA ORDUSU CEPHEDE AŞIRI YIPRANDI
Haberde, Pokrovsk ve komşu Myrnohrad şehirlerinin savaş öncesi yaklaşık 100 bin kişilik nüfusa sahip olduğunu, ancak artık Ukrayna ordusunun elindeki asker sayısının bu bölgeyi savunmak için yetersiz kaldığı belirtildi.
Ukraynalı asker Artem Kariakin, FT’ye yaptığı açıklamada şu sözleri kullandı:
“Yeterli insanımız olsaydı, bu noktaya gelmezdik. Şimdi şehri geri almak binlerce asker gerektirir. O askerler şu an yok.”
Rus birliklerinin şehirdeki konumunu güçlendirdiği, Ukrayna ordusunun ikmal yollarını hedef alan drone saldırılarıyla cepheye destek sağlamasının giderek zorlaştığı bildirildi.
Ukrayna’daki DeepState adlı savaş izleme platformu ise, Myrnohrad’ın “operasyonel kuşatma riskiyle” karşı karşıya olduğunu duyurdu.
CEPHEYİ ARTIK DRONLAR TUTUYOR
Financial Times, Ukrayna ordusunun insan gücü sıkıntısının temelinde asker kaçışlarının ve gönüllü eksikliğinin bulunduğunu vurguladı.
<Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.İsmail Kartal'ın istifasını duyan Fenerbahçe efsanesi anında göreve talip oldu2.Kendiyle yarışmak...3.4 Yıllık Cezaevi Süreci Kitap Oldu: Çiğdem Mater’in İlk Eseri Çıkıyor4.Özgür Özel'den Erdoğan'ı Korkutan Açıklama: “Bu seçimi atlatamayacak, iktidar değişecek!”5.İstanbul'da iki kişinin öldüğü kiracı dehşetinin nedeni belli oldu
6.Petrol 110 Dolara Yaklaştı! Dünyanın Enerji Damarı Tıkandı: Hürmüz'den Günde Sadece 7 Gemi Geçebiliyor7.Merkezin tahminleri sapmalara doyamadı! Olan Emekli ve Asgari Ücretliye Oldu8.Hürmüz'den Sonra Kızıldeniz de Karıştı: Bâbülmendep Boğazı Tamamen Husilerin Kontrolünde9.Toplumsal Çürümenin Panzehiri: Ebu Zer (r.a)10.Almanya'da telefonlar alarma geçti, sirenler susmadı: Saat 11 olunca donup kaldılar

PROF. DR. ŞERİF ALİ TEKALAN

HÜSEYİN ODABAŞI

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

CUMA KARAMAN
ÇOK OKUNAN HABERLER











