Flaş! Almanya'dan DİTİB'in fişlemeci imamlarına baskın
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Şubat 15 2017
Paylaş
X Post
Almanya'da Federal Başsavcılık talimatıyla dört DİTİB imamının evine polis baskın düzenledi.
Almanya'dan DİTİB imamlarına baskın
Almanya'da Federal Başsavcılık talimatıyla dört Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) imamının evine polis baskın düzenledi.
Der Spiegel'de yer alan habere göre Kuzey Ren-Vestfalya anayasa mahkemesi başkanı Burkhard Freier, Düsseldorf'da bir kaç hafta önce yaptığı açıklamada 13 imamın casuslukla suçlandığını söylemişti.
Alman İçişleri Bakanlığı sözcüsü, bazı imamların Ankara’ya Hizmet Hareketi'yle ilgili fişleme notları göndermesiyle ilgili inceleme başlatıldığını açıklamıştı.
Almanya’daki Diyanet İşleri Türk- İslam Birliği (DİTİB) camilerinde görevli bazı imamların Hizmet Hareketi hakkında Ankara’ya fişleme notları göndermesi “casusluk” suçlamalarına yol açtı.
Almanya İçişleri Bakanlığı da ortaya atılan bu suçlamaların ardından DİTİB'i yakın takibe aldı.
Çatısı altında topladığı yaklaşık 900 cami derneği ile Almanya’nın en büyük İslami kuruluşu olan DİTİB ile diyalog Alman siyasilerin de dikkatle takip ettiği bir kuruluş.
DİTİB'DEN FİŞLEMEYE DOĞRULAMA
DİTİB Almanya’daki camilerde görevli üç imamın, Fethullah Gülen yapılanmasıyla ilgili Ankara’ya bilgi notları gönderdiğini doğrulamış, ancak bunun bir hata olduğunu, kurumsal olarak imamlardan böyle bir talepte bulunulmadığını savunmuştu.
Alman makamlarının başlattığı incelemede imamlar tarafından gönderilen bilgilerin içeriği, bunların casusluk veya istihbarat faaliyeti kapsamında değerlendirilip değerlendirilmeyeceği de mercek altına alınacak.
Skandalın ardından, muhalefetteki Yeşiller Partisi milletvekili Volker Beck de Federal Başsavcılık’a suç duyurusunda bulunmuştu.
MERKEL-ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ SONRASI OPERASYON GELDİ
Spiegel Online'ın bildirdiğine göre, DİTİB
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.DEM Parti’den iktidara çağrı: “Çerçeve yasa ortak mutabakatla hazırlanmalı”2.Trump-Netanyahu görüşmesinde kritik başlıklar: İran, Gazze ve F-35 mesajı3.Ankara'da Acil vakalarında artış üzerine ABB'den açıklama geldi!4.BM Güvenlik Konseyi'nde diplomatik kriz: ABD heyeti Fransa'yı protesto ederek salonu terk etti5.Samanyolu Televizyonu'nun emektar gazetecilerinden Hakan Şahinli ruhunun ufkuna yürüdü
6.ABD'den Çin'e karşı hamle: Şimdiden 340 milyon dolarlık bütçe ayrıldı7.Yapay zeka korkuttu, teknoloji devleri güvenlik ittifakı kurdu8.Ukrayna İHA’larının hedefi yine Moskova oldu9.Kritik soru için dikkat çeken iddia: Mansur Yavaş Yeni Parti'ye katılacak mı?10.Erdoğan Ahbap'ı hedef aldı: 'Depremde fırsatçılık yapanlar hesap veriyor'

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER

DEM Parti’den iktidara çağrı: “Çerçeve yasa ortak ...

Trump-Netanyahu görüşmesinde kritik başlıklar: İra...

Ankara'da Acil vakalarında artış üzerine ABB'den a...

BM Güvenlik Konseyi'nde diplomatik kriz: ABD heyet...

Samanyolu Televizyonu'nun emektar gazetecilerinden...






