Gazeteci Metin Cihan: "Erdoğan İsrail'i lanetlerken oğlu ticaret yapıyordu"
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Nisan 18 2024
Paylaş
X Post
Geçtiğimiz günlerde Ticaret Bakanlığı İsrail ile ticaret kısıtlaması kararını açıkladı. İsrail ile ticaret ağını gündeme getiren Gazeteci Metin Cihan, katıldığı TV yayınında ticaretin sürdüğünü, kısıtlama kararının net olmadığını ifade etti.
İsrail’in aylardır Gazze’de gerçekleştirdiği katliam dünya kamuoyunda ve Türkiye kamuoyunda tepki çekiyor.
Yerel seçimlerden önce Türkiye ile İsrail arasındaki ticaret ağının gündeme gelmesi tepkileri arttırmış yurttaşlar sokak protestoları düzenlemişti. Baskılara dayanamayan iktidar 9 Nisan günü Ticaret Bakanlığı’nın yaptığı açıklama ile İsrail-Türkiye arasında bazı sektörlerde ticaret kısıtlamasına gidildiğini duyurdu.
İsrail ile ticareti gündeme getiren Gazeteci Metin cihan Cumhuriyet TV yayınında ticaretin nasıl işlediğini ve kısıtlama kararından sonra nelerin değiştiğini anlattı.
"MİLYON DOLARLIK BİR TİCARET SÜRÜYORDU"
Ortaya koyduğu belgelere ulaşma motivasyonunun Gazze’deki insanlık dışı saldırılar olduğunu belirten Cihan, “İsrail dünyanın gözü önünde Gazze’ye saldırıyor, korkunç katliam görüntüleri geliyordu. Görünürde Türkiye halkı ve hükümeti Filistin yanlısı. Ancak ortaya çıkan tepkiler İsrail için hiçbir caydırıcılığı olmayan tepkilerdi. Sadece vatandaşın içtiği kolaya ve kahveye dikkat etmesi elden geliyor gibiydi. İsrail markası olmayan ürünler bile boykot edildi” dedi.
Bu durumdan rahatsız olduğunu söyleyen Cihan, “Sonra İsrail’in petrolde tamamen dışa bağımlı olduğunu ve sevkiyatta Türkiye’nin rol aldığını gördüm. Petrol tankerlerini araştırırken ticaret ağını fark ettim. İki taraflı olarak milyon dolarlık bir ticaret sürüyordu” diye konuştu.
"GİDEN ÜRÜNLER ARASINDA SİLAH AKSAMLARI DA VARDI"
Araştırmalarının ardından Türkiye’nin İsrail’e çok sayıda stratejik ürün gönderdiği bilgisine ulaşan Cihan, “Çelik, çimento ihtiyacını biz karşılıyorduk. Giden ürünler arasında silah aksamları bile vardı. İktidar uzun yıllar boyunca Filistin meselesini kullandı, bana göre bu hamaset ve istismardı. Hatta Gaz
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Uşak'ta Tutuklu Belediye Başkanı Yalım'ın Şirketlerine Ait 26 Araç TMSF Tarafından Satışa Çıkarıldı2.İmralı'da Tutuklu Abdullah Öcalan'ın Ailesiyle Görüşme Fotoğrafı Kamuoyuna Paylaşıldı3.Mahkeme Kararıyla KHK'lı Eski Astsubayın Gazilik Hakkı Tescillendi4.Özgür Özel kürsüden açıkladı: Milletvekillerini serbest bıraktı, kendisi evet diyecek5.Etimesgut Belediye Başkan Vekilliği Seçimi Yeni Parti'den Tepki Çekti
6.TBMM'de Bahçeli'den Özel'e Milletvekili Sayısı Sorusu7.TBMM'de Çerçeve Yasa Teklifi Kabul Edildi: 468 Evet, 88 Hayır Oyu8.Silivri'de Tutuklu İBB Başkanı İmamoğlu'ndan 'Çerçeve Yasa'ya Destek Açıklaması9.DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan: 'Çerçeve Yasa Kürtleri Hukuka Dahil Etmenin İlk Adımıdır'10.Eski Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy Davasında Avukat Vekillikten Çekildi

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

Uşak'ta Tutuklu Belediye Başkanı Yalım'ın Şirketle...

İmralı'da Tutuklu Abdullah Öcalan'ın Ailesiyle Gör...

Mahkeme Kararıyla KHK'lı Eski Astsubayın Gazilik H...

Özgür Özel kürsüden açıkladı: Milletvekillerini se...

Etimesgut Belediye Başkan Vekilliği Seçimi Yeni Pa...






