Güney Kore'de ana muhalefet lideri Lee Jae-myung bıçaklı saldırıya uğradı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Ocak 2 2024
Paylaş
X Post
Güney Kore'de ana muhalefetteki Demokratik Parti'nin lideri Lee Jae-myung'un, Busan'da bir inşaat alanını ziyareti sırasında bıçaklı saldırıya uğradığı bildirildi.
Güney Kore ajansı Yonhap'ın haberine göre, olay sabah saatlerinde Lee'nin Busan'ın Gadeok Adası'nda bir inşaat alanını ziyareti sırasında gerçekleşti.
Basın mensuplarının sorularını yanıtladığı sırada imza alma bahanesiyle Lee'ye yaklaşan saldırgan, elindeki kesici aletle onu boynundan yaraladı.
Saldırının ardından boynunda kanama olan bilinci açık durumdaki Lee, tedavi için hastaneye kaldırıldı.
Erkek olduğu belirtilen saldırgan olay yerinde yakalanırken, kimliğine ve eşkaline dair henüz detaylı bilgi verilmedi.
Devlet Başkanlığı Sözcüsü Kim Soo-kyung, Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol'un olayın ardından Lee'nin en hızlı şekilde hastaneye kaldırılarak tedavi edilmesi ve saldırının soruşturularak olguların tespit edilmesi için talimat verdiğini bildirdi.
Kim, Yoon'un, böylesi saldırının hiçbir koşulda kabul edilemeyeceğini vurguladığını aktardı.
Ana muhalefet lideri Lee Jae-myung'un hayati tehlikesi bulunmuyor
Bıçaklı saldırıya uğrayan Lee hayati tehlikesi bulunmasa da ek kanama endişesiyle ameliyat için başkent Seul'e götürüldü.
İtfaiye yetkilileri, yaptıkları açıklamada, ana muhalefet liderinin boynundaki bıçak yarasından dolayı Busan'daki üniversite hastanesine kaldırıldığını bildirdi.
Yetkililer, burada ilk müdahalesi tamamlanan Lee'nin ameliyat olmak üzere helikopterle Seul'e götürüldüğünü açıkladı.

Demokrat Parti'den yapılan açıklamada da Lee'nin, şah damarı çevresinde büyük bir kanama yaşanması konusunda endişeler bulunduğu kaydedil
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Türkiye yoksullukta zirveye yerleşti2.1 Mayıs'ta çalışan 2 belediye işçisi hayatını kaybetti3.İran, ABD’ye yeni bir teklif iletti4.Gülistan Doku cinayeti: Müfettiş raporu tamamlandı5.Yusuf Tarık Gül, babası cezaevindeyken 'şafak' saymış
6.Çekerim! Trump'tan İtalya ve İspanya'ya tehdit!7.Enerji şirketleri bir ayda vatandaşın cebinden 1.1 milyar aldı8.Büyük umutlarla Türkiye'ye dönen NASA'daki Türk, umduğunu bulamadı geri dönüyor9.Polisten tahminle gözaltı: ‘1 Mayıs’a katılma ihtimali olanlar’ araçlardan zorla indirildi10.Yeni nesil roketi Soyuz-5 fırlatıldı

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

CUMA KARAMAN












