İmamoğlu'ndan Savunma Sırasında Erdoğan'a Meşruluk Mesajı: Rakiplerini tutuklayarak...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Silivri’de görülen İBB davasının 101’inci duruşmasında dört gündür sürdürdüğü savunmasını tamamladı. Aralarında İmamoğlu’nun da bulunduğu 53’ü tutuklu 436 sanığın yargılandığı davada, savunmanın ardından duruşmaya ara verildi.
İmamoğlu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şöyle seslendi: “Rakiplerini Edirne ve Silivri’de tutarak sen meşru olamazsın. Senin girdiğin seçim de meşru olamaz.
Beni hapse atabilirsiniz, babamın emekli maaşına el koyabilirsiniz, oğlumun özgürlüğünü kısıtlayabilirsiniz, yüzümü gizleyebilirsiniz ama benim irademe engel olacak kişi anasının karnından doğmadı.
Baskılarınız, psikolojik operasyonlarınız, stratejileriniz, tutukladığınız masum insanlarla, operasyonlarla, karamalarınız, vız gelir tırıs gider.
Ben size çöp tenekesi muamelesi yapıyorum. Eskiden beni sürekli rüyanızda görüyordunuz. Şimdi kabusunuz daha da büyüdü. Bunu bilin!”
‘Seçmenin iradesi hedef alındı’
İmamoğlu, dosyanın kendisiyle sınırlı olmadığını, İstanbul’da sandığa giden milyonların tercihinin ve gelecekteki seçim iradesinin hedef alındığını savundu. Suçlamaları reddederek kamu zararına ilişkin hesaplamalara ve aleyhindeki beyanların güvenilirliğine itiraz etti.
Kendisine ayrıcalık tanınmasını istemediğini belirten İmamoğlu, siyasi rakipler arasında farklı hukuk uygulamalarını kabul etmediğini söyledi. Mücadelelerinin intikam amacı taşımadığını, adalet ve demokrasiye dayandığını vurguladı.
Aranın ardından İmamoğlu’nun sorgusuna, sonrasında avukatlarının savunmalarına geçilmesi bekleniyor. Mahkemenin ayrıca 53 sanığın tutukluluk durumunu değerlendirmesi öngörülüyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar

PROF. DR. ŞERİF ALİ TEKALAN

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL


Muhafazakâr Mahallede Akit Paniği: Safa Vakfı Bayr...

Ekonomi Yönetimin Korku Dağları Sardı! MSCI Kararı...

Fon Vurgununu Yazan Gazeteci Bahadır Özgür Serbest...

AKP'de Bakü Çatlağı Derinleşiyor: Oktay Saral Eleş...

Fon Vurgununda Siyasi Söylem Ve Piyasa Gerçeği: Er...






