IMF, 'Türkiye ile IMF programı' iddialarına ne dedi?
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Nisan 20 2024
Paylaş
X Post
IMF Avrupa Dairesi Direktörü Alfred Kammer, IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları kapsamında düzenlenen Avrupa ekonomileri konulu basın brifinginde VOA Türkçe'nin sorularını yanıtladı.
Uluslararası Para Fonu (IMF) Avrupa Dairesi Direktörü Alfred Kammer, Türkiye’yi desteklemeye yönelik herhangi bir IMF programı konusunda Türk yetkililerle bir görüşmenin olmadığını söyledi.
IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları kapsamında Avrupa ekonomileri konulu bir basın brifingi düzenlendi.
Brifingde Kammer, VOA Türkçe muhabirinin “Türkiye’de yeni bir IMF programına ihtiyaç olduğunu düşünüyor musunuz? Bu konuda Türk yetkililerle görüşmeler yapılıyor mu?” sorusunu da yanıtladı.
Türkiye’de hayata geçirilen reform programını çok desteklediklerini ifade eden Kammer, “Biz de Türkiye’deki ekonomi ekibinin uyguladığı programı tavsiye ederdik. Hayır, Türkiye’yi desteklemeye yönelik herhangi bir IMF programı konusunda bir görüşme yok” dedi.
Kammer, VOA Türkçe muhabirinin, “Türkiye’de cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra ekonomi politikasında yapılan değişikliği nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu politikanın kalıcı olacağına inanıyor musunuz?” şeklindeki bir başka sorusu üzerine, Türkiye’de uygulanan programın kırılganlığı daha da azaltmasının, enflasyonu zaman içerisinde kalıcı olarak düşürmesinin ve yatırımlar için uygun ortamı yaratmasının beklendiğini söyledi.
Türkiye’de 2023 yılı ortalarında ekonomi politikasında değişikliğe gidildiğine ve parasal alanda ciddi boyutta sıkılaşmayla yeni politikaların hayata geçirildiğine dikkat çeken Kammer, mali alanda da, depremden kaynaklı artan harcamaları karşılamak dahil mali konsolidasyonun başlatıldığını belirtti.
“Bu alanda bazı başarıları zaten görüyoruz” diyen Kammer, dezenflasyon tarafında başarıların tam olarak görülmesinin daha uzun zaman alacağını, ancak bu politika ortamı sayesinde Türkiye’deki kırılganlıkların azaldığını kaydetti.
Kammer, dün Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’le görüştüğünü ve Şimşek’in, “reformların devreye sokulduğunu,
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Anayasal hakklarını kullanan öğretmenlere AKP’li Tayyar'dan tehdit:2.O polis Gülistan Doku dosyasındaki delil karartmayı itiraf etti!3.İsrail ile Lübnan arasında 10 gün ateşkes yapıldığını Trump duyurdu4.'Saldırgan kendini jiletlemiş! Babası emniyet müdürü diye siciline işlememiş'5.Silahlı okul saldırıları önceden engelenemez miydi?
6.Kahraman aşçı: Saldırgana o engel olmuş! Daha fazla kaybı önlemiş!7.'Hülle taktiği' komiteden döndü; Türkiye hayal kırıklığına uğradı!8.Gülistan Doku Cinayeti: Eski polis ve İl Özel İdare çalışanı tutuklandı9.KHK'lıların peşinde mi koşuyorlardı? İstihbarat ve Güvenlik teşkilatı neden saldırıları engellemedi?10.Kahramanmaraş okul saldırısında neden 'Terör izi' aranıyor?

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Anayasal hakklarını kullanan öğretmenlere AKP’li T...

O polis Gülistan Doku dosyasındaki delil karartmay...

İsrail ile Lübnan arasında 10 gün ateşkes yapıldığ...

'Saldırgan kendini jiletlemiş! Babası emniyet müdü...

Silahlı okul saldırıları önceden engelenemez miydi...







