İngiltere'den İsrail'in Gazze'yi işgal planına tepki
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Ağustos 8 2025
Paylaş
X Post
İngiltere Başbakanı Keir Starmer, İsrail kabinesinin Gazze Şeridi'ndeki soykırmını genişletme planını onaylamasının ardından Tel Aviv yönetimine tepki gösterdi. Starmer, "İsrail Devleti'nin Gazze'deki saldırılarını genişletmesine dair kararı yanlış ve derhal tekrar gözden geçirilmesini talep ediyoruz. Gazze'deki insani kriz her gün kötüleşiyor" dedi. Derhal ateşkes çağrısı yaptı.
İngiltere Başbakanı Keir Starmer, İsrail'de güvenlik kabinesi tarafından Başbakan Binyamin Netanyahu'nun teklifi üzerine kabul edilen Gazze Şeridi'ni işgali genişletme planına tepki gösterdi. Tekrardan iki-devletli çözüm için çağrı yaptı.
İSRAİL'E TEPKİ
Starmer, diplomatik bir çözümün mümkün olduğuna vurgu yaparken Tel Aviv yönetimine kararı yeniden gözden geçirmesi talebinde bulunuldu. Gazze'deki insani yardımın her gün kötüleştiğini de tekrar hatırlatan İngiliz Başbakan, kararın sadece daha fazla kan dökeceğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:
"İsrail Devleti'nin Gazze'deki saldırılarını genişletmesine dair kararı yanlış ve derhal tekrar gözden geçirilmesini talep ediyoruz. Gazze'deki insani kriz her gün kötüleşiyor. Bu hamle ne çatışmayı bitirmeye yarayacak ne de esirlerin serbest bırakılmasına. Sadece daha fazla kan dökülmesine sebep olacak. Gazze'deki insani kriz her gün kötüleşiyor ve Hamas tarafından tutulan rehineler insanlık dışı koşullarda tutuluyor. İhtiyacımız olan şey ateşkes, insni yardımın artırılması, yapılacak bir anlaşmayla Hamas tarafından bütün rehinelerin bırakılmasıdır.
İKİ-DEVLETLİ ÇÖZÜM VURGUSU
Hamas Gazze'nin geleceğinde hiçbir rol oynayamaz ve silahlarını bırakıp bölgeyi terk etmelidir. Müttefiklerimizle birlikte bölgede iki-devletli çözüm kapsamında barışı sağlamak için, sonunda İsrailli ve Filistinliler için aydınlık bir gelecek sağlayacak, uzun vadeli bir plan üzerinde çalışıyoruz. Ancak iki tarafın da iyi niyetle katıldığı görüşmeler olmadan, bu fırsat gözümüzün önünde kayboluyor. Mesajımı net: diplomatik bir çözüm mümkündür, ancak iki taraf da yıkım yolundan uzaklaşmalıdır."
İKİ-DEVLETLİ ÇÖZÜM KONUSUNDA BATI VE ABD-İSRAİL KARŞI KARŞIYA
Fransa Başkanı Emmanuel Macron, Paris yönetimi olarak eylül ayındaki BM Genel Kurulu'nda
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.RTÜK'ten Sözcü TV'ye 'Colani' incelemesi: Gerekçe dış politika ile uyuşmaması!2.Muhalef uyumaya devam ederken Saray’a bağlı ‘dijital’ karakol yetkisi verildi!3.Yeni Parti'den Mansur Yavaş mesajı: "Süreci hassas yürütüyoruz"4.Deutsche Bank açıkladı: Türkiye ekonomisinde neler olacak?5.Pinpon topu değil bunlar insan! Çiğdem Mater ve Mine Özerden, yeniden Silivri’ye sevk ediliyor
6.Gürlek PKK'ya özel düzenlemeyi itiraf etti: Genel af ve kişiye özel hüküm yok7.Kılıçdaroğlu'nun töreninde dikkat çeken anlar: "İndirin arkadaşları"8.139 yıllık Alman pil devi Varta iflas etti9.Kılıçdaroğlu: Arınma büyük oranda gerçekleşti10.Sektör batarken Nebati'nin şirketleri nasıl milyonlar kazandı?

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

RTÜK'ten Sözcü TV'ye 'Colani' incelemesi: Gerekçe ...

Muhalef uyumaya devam ederken Saray’a bağlı ‘dijit...

Yeni Parti'den Mansur Yavaş mesajı: "Süreci hassas...

Deutsche Bank açıkladı: Türkiye ekonomisinde neler...

Pinpon topu değil bunlar insan! Çiğdem Mater ve Mi...







