İoanna Kuçuradi son yolculuğuna uğurlandı

İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede iki gün önce yaşamını yitiren Türkiye Felsefe Kurumu Başkanı Prof. Dr. İoanna Kuçuradi için Maltepe Üniversitesi’nde cenaze töreni düzenlendi. Törende çalışma arkadaşları ve öğrencileri, Kuçuradi’nin felsefe ve insan hakları alanındaki mirasını anlattı.
Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Aksar, “hocaların hocası” olarak nitelendirdiği Kuçuradi’nin felsefeyi hayatın içine taşıdığını belirtti. Prof. Dr. Betül Çotuksöken ise Kuçuradi’yi çalışmaktan vazgeçmeyen, ayrımcılığa karşı duran ve insanlardan umudunu kesmeyen bir akademisyen olarak anlattı.
Maltepe Belediye Başkanı Esin Köymen, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile hazırladıkları İoanna Kuçuradi Yaşam Merkezi projesini hayata geçirmek için çalışmaları hızlandıracaklarını açıkladı.
İBB Başkan Vekili Nuri Aslan, Kuçuradi’nin “İnsan yalnızca insan olduğu için değerlidir” sözünü hatırlatarak asıl meselenin, bize benzemeyen insanların da haklarını savunabilmek olduğunu söyledi.
Prof. Dr. Gülriz Uygur, Kuçuradi’nin etik temelli hukuk eğitimine öncülük ettiğini belirterek onun adına bir müze kurma hedefini paylaştı. İstanbul Barosu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu da Kuçuradi’nin insan hakları çalışmalarının genç kuşaklara aktarılması gerektiğini vurguladı ve “Kuçuradi Aramızda” adlı bir kitap hazırlanmasını önerdi.
Üniversitedeki törenin ardından Şişli Rum Ortodoks Mezarlığı’ndaki Metamorfosis Kilisesi’nde ayin düzenlendi. Fener Rum Patriği Bartholomeos’un yönettiği ayinin ardından Kuçuradi’nin cenazesi mezarlıkta defnedildi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ

HARUN TOKAK
ESRA BÜYÜKCOMBAK

PROF. DR. ŞERİF ALİ TEKALAN


Trump senatörün cep numarasını ifşa etti: Arayın b...

24 dakika arayla sallandı: Adana ile Osmaniye'de 4...

ABD Başkanı Trump’tan ara seçim vaadi: 'Cumhuriyet...

Almanya Başbakanı Ukrayna’da: Rusya durdurulmazsa,...

Jeolog Osman Bektaş: Adana’da büyük deprem beklemi...





