İran ve İsrail'in orduları ne kadar güçlü?
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Nisan 19 2024
Paylaş
X Post
İran Cumartesi gecesi ilk kez doğrudan kendi topraklarından İsrail'e yönelik saldırılar gerçekleştirdi.
Cuma sabahı, ABD'li yetkililer Amerikan CBS kanalına yaptıkları açıklamada İsrail'in İran'ı vurduğunu söyledi.
Peki İran ve İsrail'in askeri güçleri ve savunma kapasiteleri ne durumda? Ülkelerin nükleer silahları var mı?
Yaklaşık 90 milyon nüfuslu ülke, İsrail'in neredeyse 10 katı büyüklüğünde.
Ama bu İran'ın daha büyük bir askeri güç olduğu anlamına gelmiyor.
İran yıllar içinde füze ve insansız hava araçlarına büyük yatırımlar yaptı.
Kendisine ait geniş bir cephaneliğe sahip olmakla birlikte, Yemen'deki Husiler ve Lübnan'daki Hizbullah gibi uzantılarına da önemli miktarda silah tedarik ediyor.
İran'ın eksiği daha ziyade modern hava savunma sistemleri ve savaş uçakları.
Rusya'nın, Tahran'ın Ukrayna savaşında Moskova'ya verdiği askeri desteğe karşılık olarak bunları geliştirmek için İran ile iş birliği yaptığına inanılıyor.
İran'ın gönderdiği Şahed adlı insansız hava araçlarını Rusya'nın üretmeye çalıştığı da bildiriliyor.

İran, askeri güç olarak büyük bir cephaneliğe sahip. Füze ve insansız hava araçlarına yatırım yapmış ve uzantılarına önemli miktarda silah tedarik etmiş. Ancak modern hava savunma sistemleri ve savaş uçakları konusunda eksiklikleri var. İsrail ise dünyanın en gelişmiş hava kuvvetlerinden birine sahip.
En az 14 savaş uçağı filosuna sahipler, bunlar arasında F-15, F-16 ve en yeni F-35 uçakları da bulunuyor. İsrail ayrıca gelişmiş ha
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Sivil Toplumun Sesi: Özgür Medya2.Suç örgütü lideri konsolosluk aracı ile yurtdışına kaçırılmış!3.Yapay zeka 1.600 kişilik ilişki ağını çıkardı: Epstein davasında kim kiminle bağlantılı?4.Bülent Arınç: Bu toplumun seçtiği adam çıkarcılığın baş tacı5.AYM'de kritik gelişme: 20 Bin TL yapılan en düşük emekli maaşı için son sözü söyleyecek!
6.TEMU geri döndü! Ama şartlı!7.Uyuşturucu soruşturmasıyla gündeme gelmişti: Furkan Torlak artık Adalet Bakanlığı'nda8.Ankara’da yeni safha: "İçişleri'nde artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak"9.Tarih bile verildi: AKP'de 'Veliaht' dönemi mi başlıyor?10.Rusya’da dijital kuşatma: Telegram’dan sonra sıra WhatsApp’ta

KEMAL GÜLEN

SAFVET SENİH

HÜSEYİN ODABAŞI

ERTUĞRUL İNCEKUL













