İşkence iddiaları için AB'den heyet geliyor
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Nisan 4 2025
Paylaş
X Post
İmamoğlu protestoları sırasında eylemcilere hem gözaltına alınırken, hem nezarethanede ve hem de tutuklandıktan sonra cezaevinde şiddet uygulandığı iddiaları sürüyor. Kayda geçen işkence iddiaları için Avrupa Birliği de harekete geçti.
İBB Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'na yönelik operasyonun ardından başlayan kitlesel eylemlere polisin orantısız müdahalesi, gözaltında şiddet iddiaları, işkence iddiaları sonrası Avrupa Birliği harekete geçti.
Gazeteci Nuray Babacan, Avrupa Birliği'nden bir heyetin iddiaları incelemek üzere Türkiye'ye geleceğini yazdı.
Babacan'ın yazısında ilgili bölüm şöyle:
Günlerdir konuşulan kötü muamele iddiaları, Avrupa Birliği’nin de dikkatini çekti. Şimdi bir heyet inceleme yapmak üzere Türkiye’ye geliyor. AB heyetinin Türkiye’ye gelme kararından öncesine giderek, yaşananlarla ilgili perde arkası gelişmelere bakalım.
Protesto eylemlerine katılan öğrenciler poliste yaşadıkları kötü muameleden sonra, önce normal koğuşlara konuluyor. Gençlerin birbirinden güç aldığı ve itirazlarını içeride de sürdürdüğü iddiasıyla ‘bir nevi çifte ceza olması amacıyla’ adi suçluların olduğu koğuşlara dağıtılmasına karar veriliyor.
"KOĞUŞ AĞALARIYLA ZORLAMA..."
Koğuş ağaları marifetiyle zorlamalar, aşağılamalar, haklarının kullanılmasının engellenmesi gibi sorunlar yaşanıyor. Düşünün; tutuksuz yargılanabilecek, hepsi pırıl pırıl başarılı üniversite öğrencileri, hırsız, dolandırıcı bir grup suçluya ‘ayar vermeleri’ için teslim ediliyor.
Tutukluların poliste gözaltında kaldıkları süre başta olmak üzere fiziksel ve psikolojik işkence gördükleri iddialarının kamuoyunda yankılanmasının ardından karardan geri adım atılıyor. İddiaya göre bu haftadan itibaren öğrenciler adi suçluların kaldığı koğuşlardan alınarak normal koğuşlara taşınacak.
Bir şey daha yapılıyor. Şikayetlerin artması üzerine cezaevi yöneticilerine insan haklarına aykırı, infaz rejimine gölge düşürecek davranışlarda bulunulmaması, tut
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Araç sahiplerini bu haber yakından ilgilendiriyor: İndirim geliyor!2.Gece Bekçileri el ile üst araması yapamayacak3.Rusya, 1000 Ukraynalı askerin cesedini teslim etti4.Pezeşkiyan Lübnan'ı yalnız bırakmayacağız5.Sır gibi saklanan ‘Gizli’ ibareli Bilderberg 2026 listesi dolaşıma girdi: Türkiye’den 5 isim var
6.Eski Emniyet Müdür Yardımcısı için “örgütün üst aklı” iddiası: Alp Aslan kimdir?7.Wall Street Journal: Savaşı İran kazandı, Trump elindekinden de oldu8.Sevgi mücadelesi ve irade9.Hürmüz'de gerilim yeniden tırmanıyor: İran kısıtladı, AB devreye girdi10.Lübnan'da bombardıman kapıda! İsrail'den Beyrut için acil tahliye emri

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

NUMAN YILMAZ YİĞİT

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER







