İspanya şokta: İki hızlı tren çarpıştı, en az 39 ölü

İspanya'nın güneyindeki Cordoba eyaletinde yüzlerce yolcu taşıyan iki hızlı tren dün akşam birinin raydan çıkması sonucu çarpıştı. Yetkililerin son yaptığı açıklamaya göre kazada en az 39 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı.
İspanyol demiryolu şirketi Adif'e göre, İspanya'nın Endülüs bölgesindeki Malaga kentinden Madrid'e giden Iryo şirketine ait tren, Cordoba'nın Adamuz kenti yakınlarında raydan çıktı. Tren diğer raya geçerek Renfe şirketine ait bir trenle çarpıştı. Çarpışma sonrası ikinci tren de raydan çıktı.
Kazanın ardından Madrid ile Endülüs bölgesi arasındaki yüksek hızlı tren seferleri durduruldu.
DW Türkçe'nin haberine göre Ulaştırma Bakanı Oscar Puente, "Çarpmanın şiddeti o kadar büyüktü ki, Renfe treninin ön iki vagonu raylardan fırladı" dedi. Verilen bilgiye göre bu vagonlar dört metre yüksekliğindeki bir yamaca yuvarlandı ve büyük ölçüde tahrip oldu.
Kaza sonrasında çok sayıda yolcunun saatlerce trenlerde mahsur kaldığı bildirildi.
Kurtarma ekiplerinin de bölgeye güçlükle ulaştığı belirtiliyor. İtfaiye şefi Paco Carmona, "Ulaşılması zor bir bölge. Yıkımın boyutu da çok büyük. Kaos, açık çatlaklar. Hiç de hoş bir manzara değil" diye konuştu.
Kazanın nedeni henüz net değil. Ancak Bakan Puente, "Bu son derece sıra dışı bir kaza. Düz bir ray hattı, oldukça yeni bir tren ve yakın zamanda 700 milyon euroluk bir yatırımla yenilenmiş bir ray bölümü" dedi.
Şimdi kazayla ilgili açılan soruşturmanın sonuçları bekleniyor.
İspanya, 4 bin kilometre uzunluğundaki Avrupa'nın en büyük yüksek hızlı tren ağına sahip. Yüksek hızlı trenleri ve bu trenlerinin konforlarıyla ünlü olan İspanya'da geçen yıl 40 milyon yolcu yüksek hızlı tren hizmetinden yararlandı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar

ARİF ASALIOĞLU

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

HARUN TOKAK

ŞERİF ALİ TEKALAN

Suriye ordusu ilerliyor: Şam kritik enerji sahalar...

Suriye'de ateşkes sağlandı: İşte dikkat çeken deta...

Trump, İran'a askeri müdahaleden son anda vazgeçmi...

‘Erdoğan’ın mektup arkadaşı’ da yasa dışı bahisten...

Şam ve SDG anlaştı: Mazlum Abdi'den ilk açıklama






