İspanya'da kriz: Acil hatlar bile çalışmadı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Mayıs 20 2025
Paylaş
X Post
Nisan ayındaki büyük çaplı elektrik kesintisinin ardından İspanya şimdi de ülke genelinde yaşanan telefon ağı arızasıyla sarsıldı. Telefonica’nın gerçekleştirdiği ağ güncellemeleri, sabit hatlar başta olmak üzere tüm sesli iletişimi etkiledi.
İspanya’nın önde gelen telekomünikasyon şirketi Telefonica tarafından yapılan ağ güncellemeleri, 17 Mayıs sabaha karşı ülke çapında iletişim hizmetlerini aksattı.
En çok sabit hatların etkilendiği arıza nedeniyle birçok bölgede telefonla görüşme yapılamadı. Şirketten yapılan açıklamada, “Bazı şirketlerde belirli hizmetleri etkileyen ağ güncellemeleri yaptık. Sorunu çözmek için çalışıyoruz” denildi.
Aragon, Extremadura, Bask bölgesi ve Valencia gibi birçok özerk bölgede 112 acil çağrı hattı geçici olarak devre dışı kaldı.
Cumhuriyet'te yer alan habere göre bölgesel yönetimler vatandaşları alternatif acil numaralara yönlendirirken, sabah saatlerinden itibaren Valencia, Aragon, La Rioja ve Endülüs gibi bazı bölgelerde hizmetler kademeli olarak normale dönmeye başladı.
İspanyol El País gazetesinin aktardığına göre, arıza sabaha karşı 02.00 sularında başladı. Downdetector verilerine göre kullanıcıların %72’si tamamen hizmet dışı kaldığını, %18’i sinyal alamadığını, %10’u ise “tam çökme” yaşadığını bildirdi.
HÜKÜMET İNCELEME BAŞLATTI
İspanya Dijital Dönüşüm ve Kamu Hizmetleri Bakanlığı, durumun yakından takip edildiğini, Telefonica’dan net bilgi ve çözüm takvimi istendiğini açıkladı. Bask bölgesindeki yetkililer ise arızanın rastgele meydana geldiğini ve acil durum yönetim merkezinin kontrolü dışında geliştiğini duyurdu.
İspanya ve Portekiz, Nisan ayı sonunda da 23 saat süren geniş çaplı bir elektrik kesintisi yaşamıştı. Trafik lambaları, sokak aydınlatmaları, ödeme terminalleri, ulaşım ve iletişim sistemlerinin devre dışı kaldığı o olayda yüzlerce uçuş iptal edilmişti.
O kesintinin ardından Başbakan Pedro Sanchez ve İspanya'nın elektrik iletim operatörü REE’ni
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Anayasal hakklarını kullanan öğretmenlere AKP’li Tayyar'dan tehdit:2.O polis Gülistan Doku dosyasındaki delil karartmayı itiraf etti!3.İsrail ile Lübnan arasında 10 gün ateşkes yapıldığını Trump duyurdu4.'Saldırgan kendini jiletlemiş! Babası emniyet müdürü diye siciline işlememiş'5.Silahlı okul saldırıları önceden engelenemez miydi?
6.Kahraman aşçı: Saldırgana o engel olmuş! Daha fazla kaybı önlemiş!7.'Hülle taktiği' komiteden döndü; Türkiye hayal kırıklığına uğradı!8.KHK'lıların peşinde mi koşuyorlardı? İstihbarat ve Güvenlik teşkilatı neden saldırıları engellemedi?9.Gülistan Doku Cinayeti: Eski polis ve İl Özel İdare çalışanı tutuklandı10.Kahramanmaraş okul saldırısında neden 'Terör izi' aranıyor?

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Anayasal hakklarını kullanan öğretmenlere AKP’li T...

O polis Gülistan Doku dosyasındaki delil karartmay...

İsrail ile Lübnan arasında 10 gün ateşkes yapıldığ...

'Saldırgan kendini jiletlemiş! Babası emniyet müdü...

Silahlı okul saldırıları önceden engelenemez miydi...







