İsrail'den flaş iddia: Hamaney'in yerine geçecek denen oğlu da öldürüldü

Okuma Süresi 1 dkYayınlanma Pazartesi, Mart 2 2026
Paylaş
X Post
İsrail medyası, Hamaney'in halefi olarak gösterilen oğlu Mücteba Hamaney'in öldürüldüğünü ileri sürdü.
İsrail'den flaş iddia: Hamaney'in yerine geçecek denen oğlu da öldürüldü

İran'a yönelik operasyon bütün dünyada yakından takip ediliyor. ABD ve İsrail, İran'ı vurmaya devam ederken, İran da başta İsrail olmak üzere farklı ülkelerdeki ABD üslerini hedef alıyor. 


Diğer yandan İran'da yeni liderin kim olacağı tartışmaları sürüyor. İsmi öne çıkan isimlerden biri de Hamaney'in oğlu Mücteba Hamaney. 


Bununla birlikte İsrail basınından dikkat çeken bir iddia geldi. 


İsrail İran'da onlarca noktanın hedef alındığını açıkladı. İsrail basını, Hamaney'in halefi görülen Mücteba Hamaney'in de öldürüldüğünü iddia etti.


Hamaney'in ölümünün ardından oğlu Mücteba Hamaney’in ismi öne çıkıyordu. 57 yaşındaki Mücteba Hamaney, 1980-88 arasında devam eden Birinci Körfez Savaşı’na katılmış ve babasının politikalarının sıkı bir destekçisi olarak öne çıkıyordu.