Kayyım Tekin'den rest: 'Beni binaya almayacak babayiğit yoktur'
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Eylül 8 2025
Paylaş
X Post
Mahkemenin kayyım olarak atadığı Gürsel Tekin, “Beni CHP il binasına sokmayacak bir babayiğit yoktur. Ben oraya kavga etmek değil, kucaklaşmak, sorunu gidermek için gidiyorum” dedi. Tekin, "AKP’nin kucağına oturduğum gibi çirkin sözler bile edildi. Bunlar çok çirkin sözler. Beni CHP il binasına sokmak istemezlerse bile ben girerim. Çünkü orası baba evi" dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki (CHP) gelişmelerin kilit ismi haline gelen kayyım Gürsel Tekin, mahkeme kararı, parti binasına nasıl gideceği ve hakkındaki iddialarla ilgili olarak konuştu.
“Parti binasındaki arkadaşlarımızla kucaklaşmaya gidiyorum. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 45. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından durdurulan mahalle seçimleri ve ilçe kongrelerinin devamını öngördü. Bu karar bizi çağrı heyeti olarak da meşrulaştırmıştır" iddiasında bulunan Tekin, "İlçelerimiz doğası gereği bize başvuracaklar. Yani bizim bir arada olmak gibi bir görevimizin olduğunu parti yöneticilerinin bilmesi lazım" dedi.
"RANDEVU İSTEMİŞTİM"
Tekin şöyle devam etti:
"Öfkeyle bazı arkadaşlarımızın böyle gereksiz laflar etmeleri doğrusu partiye çok zarar veriyor. CHP ilkeleri, tüzüğü neyi gerektiriyorsa onu yapacağız. Ben, genel başkandan randevu istemiştim. Cevap gelmedi. Oysa benimle görüşme olsaydı işler bu hale gelmezdi. Sabah 07.00’den önce yalnız il binamızda değil, eski il binamız önünde bile içeriye girmemi engellemek için hazırlık yapılmış. Aslında telaşı, kavgayı, öfkeyi gerektirecek bir şey yok. Biz, bu evin çocuklarıyız. Bir sıkıntı, sorun var. Sorunu artırmak değil, çözmek istiyoruz."
YİNE SAAT VERDİ
Sözcü'den Saygı Öztürk'e konuşan Tekin, "Bizleri il binasına sokmamak için arkadaşlarımız her türlü demokratik haklarını kullanabilirler. Çatışmaya girecek durumda değiliz. Biz, görevimizi yapacağız. Binaya saat 12.00’de gideceğiz" dedi.
"ÇATIŞMAYA GİTMİYORUZ"
Gürsel Tekin, “Peki sizi sokmak istemezlerse tutumunuz ne olacak?” sorusuna ise şöyle yanıt verdi:
"Baba evine girmeme kimse engel olamaz, olmamalı. Beni il binamıza sokmayacak babayiğit de yoktur. Babamın evine beni sokmayac
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AİHM’den Ankara’ya tarihi OHAL soruları2.Yeşilçam bir çınarını daha kaybetti! Kadir İnanır hayatını kaybetti!3.Mansur Yavaş’tan parti değiştiren başkanlara tepki: Seçmenlere hesabını verirler4.İşte Selahattin Demirtaş'ın son hali! Eşi paylaştı5.Çifte depremin ardından Venezuela'da can kaybı artıyor
6.Böcek ailesi davası sonuçlandı: İlaçlama firması sahiplerine 18’er yıl hapis7.‘Yeni parti’ sorusuna İmamoğlu’ndan net mesaj: “Ya bir yol buluruz, ya bir yol yaparız”8.AİHM’den Ankara’ya tarihi OHAL soruları: KHK ihraçları ve ByLock delilleri hukuki mi?9.Altının yönü nereye? İşte detaylar!10.Şamil Tayyar komedyen Deniz Göktaş’ı hedef aldı

ERTUĞRUL İNCEKUL

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

CUMA KARAMAN

ABDULLAH AYMAZ

NUMAN YILMAZ YİĞİT
ÇOK OKUNAN HABERLER

AİHM’den Ankara’ya tarihi OHAL soruları

Yeşilçam bir çınarını daha kaybetti! Kadir İnanır ...

Mansur Yavaş’tan parti değiştiren başkanlara tepki...

İşte Selahattin Demirtaş'ın son hali! Eşi paylaştı

Çifte depremin ardından Venezuela'da can kaybı art...







