Kemal Kılıçdaroğlu cevapladı: Yeni parti mi kuruyor?
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Ekim 27 2025
Paylaş
X Post
CHP'nin önceki dönem Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bazı gazetecilerin “yeni parti kuracak” iddialarına yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, söylentileri “Tümüyle palavra” diyerek yalanlarken, partiden kopma gibi bir planları olmadığını vurguladı.
CHP'nin 38. Olağan ve 21. Olağanüstü Kurultaylarının iptali isteminin reddedilmesinin ardından, önceki dönem Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve çevresindeki bazı CHP’lilerin yeni bir parti kuracağı yönündeki iddialar gündeme gelmişti.
Yandaş gazeteci Sinan Burhan, konuyla ilgili olarak, “CHP içerisinde Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyen il ve ilçe başkanları ile milletvekilleri, artık yeni bir yol ayrımına gelmiş gözüküyor. Bazı isimlerin ‘yeni parti kuralım’ önerisini Kılıçdaroğlu’nun kapısına getireceği iddia ediliyor” demişti. Bu iddialara yanıt veren Kılıçdaroğlu, Nefes gazetesinden Aytunç Erkin’e yaptığı açıklamada, “Tümüyle palavra” diyerek söylentileri net bir şekilde yalanladı.
'HER ZAMANKİNDEN FAZLA SAHİP ÇIKMAK GEREKİYOR'
Kılıçdaroğlu’na yakın CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu ise partiden kopma gibi bir niyetlerinin olmadığını vurguladı. Kuşoğlu, “Partili olan biziz. Partiyi bırakır mıyız? Tam tersine her zamankinden fazla sahip çıkmak gerekiyor. Hem içeriden hem dışarıdan yaşanan sıkıntıları görüyoruz ve partiye daha çok sahip çıkma zamanı olduğunu düşünüyoruz” dedi.
Ayrıca Kuşoğlu, “Siyasete devam etme planımız yok. Kemal Bey’in de yok. Mutlak butlan söz konusu olsaydı bir dönem çalışma yapacaktı. Siyaset iddiamız yok” ifadelerini kullanarak, yeni parti iddialarını tamamen çürüttü.
PARTİ YÖNETİMİNE YENİLENME ÇAĞRISI
Kuşoğlu, CHP yönetimine de çağrıda bulunarak, “Bir kez daha söyleyeyim: Şaibeli isimlerin olmadığı daha aklı başında bir yönetim oluşmalı. CHP kadroları içinde çok iyi isimler var ve partinin yenilenmesi lazım” dedi.
Kuşoğlu ayrıca, Kılıçdaroğlu’nun 6 Nisan’daki Olağanüstü Kurultay’a katıldığını hatırlatarak, “28-30 Kasım’da da gidebilir. Ama şunu bilmenizi isterim: Çok kırıldı Kemal Bey. Kendisine ve ailesi
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Altın haftayı nasıl kapattı!2.Moskova'ya dron akını: Ukrayna'ya ait 340 İHA düşürüldü3.Kendi gitti etkileri hala sıfırlanamadı!4.İstanbul’da toplu taşımaya zam yapıldı5.İmamoğlu'ndan dikkat çeken seçim iddiası: "İktidar yüzde 20'ye düşecek"
6.Adalet Bakanlığı önünde KHK eylemi: Yaklaşık 20 kişi gözaltına alındı7.Özgür Özel'den iddialı seçim hedefi: 'Yüzde 60-70'le iktidar olacağız'8.Almanya'da şüpheli servet ile mücadele: Porsche ve Rolex'lere el mi konulacak?9.Trump'tan Kanada'ya 'duman vergisi' tehdidi10.Orman yangını uyarısı: Bu 4 güne dikkat

TÜRKMEN TERZİ

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH













