Kılıçdaroğlu ortaladı Erdoğan affetmedi CHP'yi o sözlerle vurdu: "Partiyi pavyon masalarına düşürdüler"

Okuma Süresi 5 dkYayınlanma Çarşamba, Haziran 10 2026
Paylaş
X Post
AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel’in ‘temsil ettiği’ CHP’yi, mahkeme kararıyla yeniden CHP’nin başına atanan Kemal Kılıçdaroğlu’nun dünkü sözleriyle vurdu. Erdoğan, “Gazi Mustafa Kemal’in kurduğu partiyi, affınıza sığınarak söylüyorum, pavyon masalarına düşürenler yine kendileridir. “Rüşvet verdim”, “Rüşvet aldım”, “Şu kişiye şu kadar para verdim” diyenler de kendileridir. Toplumsal barışa, kamu düzenine ve siyaset kurumuna zarar vermediği sürece CHP’deki anafor bizi zerre miskal ilgilendirmiyor. Şu gerçeğin de bilinmesinde fayda görüyorum, CHP’nin genel başkanlık koltuğunu kimin işgal ettiğinin bizim nazarımızda hiçbir kıymetiharbiyesi yoktur.” dedi.
Kılıçdaroğlu ortaladı Erdoğan affetmedi CHP'yi o sözlerle vurdu: "Partiyi pavyon masalarına düşürdüler"

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis Grup toplantısında konuştu. Ara seçimlerde 6 beldenin 4’ünde AKP, birinde ise ittifak ortakları MHP’nin adayının kazandığını anımsatan Erdoğan, “Cumhur İttifakı çok anlamlı bir seçim zaferine imza atmıştır.” dedi. CHP’lilerin, aralarındaki anlaşmazlıkları yargı kararları çerçevesinde suhulet ve sükunetle çözmek yerine kendilerini, mahkemeleri ve medyayı suçlayarak kendilerine toz kondurmadığını ifade eden Erdoğan, “Oysa biz ilk günden itibaren hep şunu dedik, CHP’nin 38. Kurultayı’na ilişkin tartışmalarda kurultayı yapan da kurultaya şaibe bulaştığını iddia eden de bu iddiaları belgeleriyle birlikte mahkemeye götürüp hakkını arayan da CHP’lilerdir. Gazi Mustafa Kemal’in kurduğu partiyi, affınıza sığınarak söylüyorum, pavyon masalarına düşürenler yine kendileridir.” diye konuştu. Erdoğan, “Rüşvet verdim”, “Rüşvet aldım”, “Şu kişiye şu kadar para verdim” diyenlerin de CHP’liler olduğunu söyledi.

Erdoğan, süreçte hadiseleri ve tartışmaları güvenli mesafeden takip etmekle yetindiklerini, aynı tavırlarını koruduklarını dile getirerek, şöyle devam etti:

    Toplumsal barışa, kamu düzenine ve siyaset kurumuna zarar vermediği sürece CHP’deki anafor bizi zerre miskal ilgilendirmiyor. Bu girdabın içerisine sürüklenmek veya çekilmek asla istemiyoruz. Koltuk ve salon kapmaca savaşının tarafı değiliz ve olmayacağız. Esasen milletimizin arzusu ve bizden beklentisi de bu yöndedir. Biz kendimize yakışanı yapmakla mükellefiz, nitekim bunu yapıyoruz. AK Parti olarak samimi temennimiz, suç örgütlerinin güdümünden çıkamayan kimi tiplerin sorumsuz tavırları sebebiyle saatli bir bombaya dönüşen bu krizin bir an önce aşılmasıdır.
    TBMM’nin terörize edilmesine, Gazi Meclis’in nümayiş arenasına dönüştürülmesine de rıza göstermeyiz. Az dinleyip çok bağırarak, az düşünüp çok konuşarak siyaset yapılmaz. Herkes 86 milyona karşı sorumluluk duygusuyla hareket etmelidir. Siyasette polarizasyonu artıracak adımlardan herkes uzak durmalıdır. Şu gerçeğin de bilinmesinde fayda görüyorum, CHP’nin genel başkanlık koltuğunu kimin işgal ettiğinin bizim nazarımızda hiçbir kıymetiharbiyesi yoktur.
    Bizim mücadelemiz, milletin inancına, kutsalına, değerlerine dil uzatan, millete tepeden bakan jakoben zihniyetledir. Bizim mücadelemiz hacca gitmek için yardım isteyen vatandaşa ‘Boş ver, Araplara paranı kaptırma’ diyen gafillerledir. Bizim mücadelemiz, milletin kaynaklarını siyasi ikballerine basamak yapan yağmacılarladır. Bizim mücadelemiz, Batılı patronlarından ‘Aferin’ alabilmek için Türkiye’yi yurt dışına şikayet eden mandacılarladır. Bizim mücadelemiz, ellerine fırsat geçse Türkiye’yi tek parti karanlığına tekrar götürecek faşizm heveslileriyledir. Bu makamlarda olduğumuz müddetçe mücadelemiz devam edecektir. Şunu bir kere daha hatırlatmak durumundayım, tembel, vizyonsuz, kavgalı muhalefetten ne bu ülkeye ne de bu millete hiçbir fayda gelmez.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Doğu Akdeniz uyarısı

Recep Erdoğan, Akdeniz’de özellikle de Kıbrıs Adası’nda bir fitne ateşinin yakılmak istendiğini gördüklerini ve gelişmeleri de çok yakından takip ettiklerini söyledi. “İhtirasları cüsselerini fazlasıyla aşan bazı ufak tefek yapılar, İsrail’in fitne kayığına binmişler, siyonizmin taşeronluğunu üstlenmişler, güya Doğu Akdeniz’de birtakım ham hayallerin peşine düşmüşler.” ifadesini kullanan Erdoğan, “Çok açık söylüyorum, kimse macera peşinde koşmasın, kimse siyonist katliam şebekesinin kuyruğuna takılmasın. Eğer Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin ve Kıbrıs Türkü’nün hak ve hukukuna kastedilirse bilinmesini isterim ki cevabımız çok net olur, çok da sert olur.” dedi.